Yüzüncü Yıl Üniversitesi rektörlüğünde çalışan 180 taşeron işçi için toplu sözleşme imzalandı. 180 taşeron işçisi sözleşmenin yapılmasından memnun olurken, sendika başkanlarına da teşekkür etti. 

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) rektörlüğünde çalışan 180 taşeron işçisi için toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan imza töreni sonrası YYÜ’de işçilerin bilgilendirilmesi için bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Hak-İş Sendikası ve Hizmet İş Sendikası Başkanı Abdullah Efeoğlu, Sendika yöneticileri Murat Otacı, Veysel Güven, yüklenici firma adına Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Erbenzer ve taşeron işçiler katıldı. Yapılan sözleşme ile işçilerin maaşlarına zam yapılırken, 9 aylık maaş farkları, bayram paraları, ikramiye ve tüm sosyal haklarının verileceği belirtildi.   

 

 

İŞÇİLERİN MENFAATLERİ ÖN PLANA ÇIKARILDI

Toplantıda taşeron işçilere sözleşmeyle ilgili bilgiler verilirken, işçilerin sorun ve sıkıntıları da dinlendi. Toplantının sonunda bir konuşma yapan Hak-İş Sendikası ve Hizmet İş Sendikası Başkanı Abdullah Efeoğlu, tüm sözleşmelerde işçilerin menfaatlerini ön planda tuttuklarını ifade etti. Efeoğlu, “Bu toplu şs sözleşmesinin başlangıcından bitimine kadar gerek üyeliklerin yapılması, gerekse de toplu iş sözleşmesinin yürürlük aşamasında çalışanların menfaatlerini ön planda tutarak sendikamız yönetim kuruluna da gerekli desteklerini esirgemeyen şirket Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Erbenzer beyefendiye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Toplu iş sözleşmesinde sendikamıza güvenip üye olan ve toplu iş sözleşmesi sonucunda da bizlere teşekkür eden işçi kardeşlerimize bu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyoruz. Bugüne kadar yaptığımız tüm sözleşmelerde işçinin menfaatini ön planda tutarak bu çalışmaları yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.” Dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim