Vakıfay Derneği'nin "İyiliğe Can Kurban Projesi" kapsamında kurban bağışında bulunan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Avedis Kevork Hilkat, kurbanının ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağladı.

 

Hayırseverin Vanet Entegre Tesisleri'nden satın alındığı büyükbaş kurbanlıklar, noter ve din adamı huzurunda İslami şartlara uygun, hijyenik ortamda kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere dernek yetkililerine teslim edildi.

 

Vakıfay Derneği'nin kurucu üyesi Avedis Kevork Hilkat (63) da kurban bağışında bulunanlar arasında yer aldı. Hilkat, yaptığı açıklamada, hem kurban kesmek hem de kurucusu olduğu derneğin toplu kurban kesimini yerinde görmek için İstanbul'dan Van'a geldiğini ve ilk kez geçen yıl kurban kestiğini kaydetti.

 

Hristiyanlıkta da kurban kesiminin olduğunu ancak adak veya sunum olarak kesildiğini ifade eden Hilkat, şöyle konuştu: "Vakıfay vekaletle kurban kesme işinde ülkemizde bir ilki gerçekleştirmektedir. Dinlendirilmiş olan vekaletle kesilen kurban etinden kavurma ve sucuk yaparak, bir ilke imza atmaktadır. Ben kurumun kurucu üyesi ve mali genel sekreteriyim. Hristiyanım fakat Müslümanların bu ibadetini çok benimsiyorum. Geçen Kurban Bayramı'nda bir hisse kurban vererek ben de yoksulun sofrasına katılmak istedim. İyi ki de katılmışım. Bu yıl tam yedi hisse ile kurban kampanyasına katılarak din, dil, ırk ve coğrafya farkı gözetmeyen Vakıfay'ın bu muhteşem organizasyonuna dahil oldum. Çok da mutluyum."

 

Kesilen kurbanlıkların genel merkez ve şubeler yardımıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydeden Hilkat, hayırseverlere yardımlarından ötürü teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim