HÜDA-PAR’dan yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde parti binalarına molotoflu saldırı yapıldığı ve maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, “Dün akşam saatlerinde, Hür Dava Partisi Gevaş ilçe Başkanlığımıza Molotoflu saldırı yapılmıştır, çevre esnafının tepkisine neden olan saldırıda Gevaş ilçe binamızda maddi hasar meydana gelirken hamd olsun can kaybı yaşanmamıştır. Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Çaldıran ve Muradiye ilçe teşkilatımıza da Molotoflu ve taşlı saldırı yapılarak maddi hasar meydana gelmişti, Daha geçen hafta içinde, Diyarbakır Lice’de esnaf ziyareti yapan hüdapar heyetine yapılan saldırı ve bu son saldırıyla beraber şu sonuç ortaya çıkmaktadır; Birileri kendilerini bu bölgenin tek hakim gücü ve jandarması gibi görmektedir, bunlar bir dönemin tek parti zihniyeti gibi davranarak bölgede kendileri dışında bir irade kabul etmemektedirler. Kuruluşunun üzerinden henüz bir yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen halkın yoğun teveccühüne mazhar olan partimize yönelik çekememezlik ve saldırılarının altında yatan sebep de budur.”

“BU OYUNLARA GELMEYECEĞİZ!”

Hiçbir zaman bu oyunlara gelmeyeceklerini kendilerine şiar edindiklerini ve bu oyuna gelmeyecekleri belirtildi. “Bizler HÜDA-PAR olarak, partimizin her kademesinde halkın faydasına olacak adımlar atmayı ve bu oyunlara gelmemeyi şiar edindik. Yapılan bu saldırılar çalışma azmimizi kırmayacak, bilakis bu halkın faydasına olan çalışmalarımız katlanarak devam edecektir. Yıllardır bu zumlun sistem tarafından kendilerine yapıldığını iddia edenler, şimdi aynı zulmü Kürtlere yapmakta bir beis görmemektedirler. Bu saldırıları da demokratik bir tepki olarak dile getirmektedirler. Unutmayınız ki arkasına sığındığınız demokrasi kavramı, içerisinde demokratik Molotof, demokratik taş ve demokratik saldırı unsurlarını barındırıyorsa Kürtlerin bu demokrasiye ihtiyacı yoktur. Ayrıca yapılan bu menfur saldırılar halkımızın gerçekleri daha net görmesine neden olmuş ve halka verecekleri hiçbir şeyleri olmayanların, sadece kandan ve kargaşadan beslendikleri gerçeğini bir kez daha ispatlamıştır. Siz değerli halkımızın bunu bilmesini isteriz ki, Bu saldırıları yapanların amacı halkı yeniden birbirine düşürmek ve bir kaos ortamı oluşturmaktır. Bunu istemek ihanettir ve onlar şu anda açıkça bir ihanet içerisindeler.”

“HALKIN İRADESİ ESASTIR”

Yapılan açıklamada seçim çalışmalarında kendilerini anlattıkları ve bundan sonrada anlatacakları belirtildi. Açıklamada; “Bu seçim sürecinde söyleyecek sözü olana meydan açık, gidin kendinizi ve ne istediğinizi bu halka anlatın. Biz de kendimizi anlatıyoruz ve anlatmaya da devam edeceğiz. Şüphesiz ki bu konuda halkın iradesi esastır. Hiç bir şekilde baskı altına alınamaz, buna müsaade de etmeyiz. BDP yetkilileri bugüne kadar parti binalarımıza ve çalışanlarımıza yönelik onlarca saldırıyı kınamadığı gibi, bu türden vahşi saldırılara açıklamalarıyla çanak tutmuşlardır. Bakınız daha geçen gün MHP Esenyurt ilçe başkanlığına yapılan saldırıya genel başkan düzeyinde tepki gösterilmişti. Buradan soruyorum. Mesele Kürt ve Kürdistan olunca neden sessiz kalıyorsunuz” sözlerine yer verildi.

SEÇİM ÇALIŞMALARINA YILMADAN DEVAM EDECEĞİZ

Yapılan saldırılardan dolayı asla yılmayacaklarını ve her zaman barışçıl bir parti olacaklarını belirtirken, şu sözlere yer verildi: “Bizler HÜDA PAR olarak kurulduğumuz günden bu yana huzur ortamının bozulmaması için elimizden gelen çabayı sarf ettik, ediyoruz. Fakat saldırgan ruhlu çeteler huzuru bozmak için yoğun çaba sarf ediyorlar. Kim rahatsız olursa olsun, ne kadar saldırı yapılırsa yapılsın, Hür Dava Partisi barışçıl bir şekilde seçim çalışmalarına korkmadan ve yılmadan devam edecektir. Buradan bir kez daha Gevaş ilçe Başkanlığımıza yapılan saldırıyı kınıyor, saldırganları bu tür saldırılarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Kolluk güçlerinden de bu saldırının ve bu tür saldırıların faillerini derhal bulmalarını istiyoruz. Kamuoyunu ve sevenlerimizi ise sağduyuya ve daha fazla gayretle çalışmaya, barışı ve huzuru tesis etmeye davet ediyoruz. Ayrıca buradan AK Parti İlçe teşkilatına yapılan saldırıyı da kınıyoruz. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” 

Editör: TE Bilisim