HÜDA PAR Tuşba ilçe teşkilatı, Kömürcüler Sitesi esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

 

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, Tuşba İlçe Başkanı Nedim Songül ve berberlerindeki heyet, Van Kömürcüler ve Oduncular Kooperatifi Başkanı Hasan Seyhan’ı ve kömürcüler esnafını ziyaret etti.

 

“YARDIM AMAÇLI DAĞITILAN KÖMÜRLERİN ADİL DAĞITIMINA DİKKAT EDİLMELİ”

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, ‘’ziyaret ettiğimiz esnafların talep ve sorunlarını dinledik. Ayrıca Kooperatif başkanı Hasan Seyhan Bey’i yerinde ziyaret ettik. Esnaf ve kurumlar HÜDA PAR’ın sadece bir seçim partisi olmadığını, her zaman halkın ve esnafın yanında yer aldığını dile getiriyor. Devletin yardım amaçlı dağıttığı kömürlerin adil dağıtımı ve suiistimallere uğramaması için dikkat edilmesi gerektiği görüşleri dile getirdi. İlgili kurumların bu işi ciddiye alıp ihtiyacı olan ailelere dağıtılmasına kadar yardımcı olmaları gerekiyor. Yine, Dağıtılan kömür, çevre değerlerinin altında olduğunu ve çok ciddi bir şekilde hava kirliliğine neden olduğunu, dolayısıyla sağlığa da zarar vereceği yönünde endişeleri var.’’ Diye konuştu.

 

HÜDA PAR Erciş İlçe Başkanı Ahmet Bağ ve İlçe Teşkilatı, Erciş İlçe merkezindeki esnafları ziyaret etti. Esnafları ziyaret ederek sıkıntılarını dinlediklerini aktaran İlçe başkanı Ahmet Bağ esnafın ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu dile getirerek, ‘’ teşkilatımızca her hafta esnaflarımızı ziyaret ederek sorunlarını dinlemeye ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu hafta ziyaretlerimizde gördük ki esnaf ciddi bir ekonomik sıkıntı ile karşı karşıya. Bu sıkıntıları çözme adına yetkili kurumlara ara ara çağrıda bulunuyoruz.” Dedi.

 

“YAŞADIĞIMIZ SORUNUN KAYNAĞI BATIYA BENZEME HAYRANLIĞIDIR”

Müslüman bir topluluğun asla batıya yönelmemesi gerektiğini söyleyen Bağ, ’’batının yaşam biçimi ve kültürü kimi dönemlerde bu millette dayatıldı. Yaşam biçimi, ticareti ve aile hayatı batıya göre şekil alınca dönem dönem sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıların yaşanmaması için vahiy eksenli bir hayat tarzına sahip olmamız gerekir.” Diye konuştu. (ŞEHRİVAN HABER)

Editör: TE Bilisim