Lice ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren Hüda-Par ile BDP'liler bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu iki grup birbirine girdi. Güvenlik güçleri olaya müdahale ederken, 16 kişi çevre hastanelere kaldırıldı.

ARAÇLAR ATEŞE VERİLDİ

Yaralıların hastaneye kaldırılmasının ardından ilçede Hüda-Par'lılara ait 4 araç, bir grup tarafından taş ve sopalarla tahrip edildikten sonra ateşe verildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Vali Vekili Zafer Engin, "Lice'deki olayda 16 yaralı var. 2'si Diyarbakır'a getirildi, 14'ü de Lice'de ayakta tedavi edildi" dedi. Vali Vekili Engin, Hüda-Par heyetinin Lice ilçesinde esnaf ziyareti sırasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü, kavgaya emniyet ekiplerinin müdahalesiyle heyetin Diyarbakır'a gönderildiğini söyledi.

"KAVGANIN NEDENİ NETLEŞMEDİ"

Kavganın nedeninin henüz netleşmediğini, olayda bir aracın da yakıldığını bildiren
Engin, şöyle konuştu: "Lice'deki olayda 16 yaralı var. 2'si Diyarbakır'a getirildi, 14'ü de Lice'de ayakta tedavi edildi. Şu anda durum sakin. Lice'de herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Ama bir grup ilçe merkezinde bekliyor. BDP'nin il başkanı ve belediye başkanı grubu iknaya gayret gösteriyor. Sadece kalabalık bir grup bekliyor."

Engin, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Editör: TE Bilisim