Ziyarette Hüda-Par Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın ve parti yöneticileri Açı Dershanesi ve Kavram Dershanesini ziyaret etti. Dershaneler, çalışma şekilleriyle ilgili bilgi alan İl heyetine ülkemizde dershanelerin önemi bilinmemektedir. Dershaneler, okul olmadığı gibi okullara alternatif de değildir. Okullarla dershaneler farklı işlev ve fonksiyonları olan ayrı ayrı kurumlardır. Biri diğerinin yerine geçirilemez; diğerinin yerine ikame edilemez. Okullar bilginin derinlemesine, akademik bir nitelikte öğrenciye kazandırıldığı yerlerdir. Dershaneler ise bilgi eksikliklerinin takviye edilerek giderildiği ve bunun yanında öğrencileri sınava hazırlayan pratik çözümleriyle öğrenciye en kısa zamanda mevcut bilgisini nerede ve nasıl kullanması gerektiğini öğreten kurumlar olduğunu ifade ettiler.

 

“EĞİTİM, SİYASİ VE İDEOLOJİK MÜDAHALELERİN ETKİSİNDE KALMAMALIDIR”

 

Ziyaret de konuşan İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, “Her alandaki ilerleme, iyi eğitilmiş insan potansiyeline bağlıdır. Eğitim, birey ve toplumun en üst düzeyde gelişimini ve refahını hedeflediği halde ülkemizde bu amaca istenen seviyede ulaşılamamıştır. Bunun sebebi eğitimin, siyasi ve ideolojik müdahalelerin etkisinde kalmasıdır. Eğitim kurumları, belirli bir yaşama biçimini dayatmanın aracı haline getirilmiş, kalite düşmüş, fırsat eşitliği ortadan kaldırılmış, eğitim ortamları bireyin değerlerinden ve maneviyatından uzaklaştırıldığı yerler haline getirilmiştir.” dedi.

 

“BÜTÜN İSLAMİ DEĞERLER, EĞİTİM SİSTEMİNE YENİDEN KAZANDIRILMALIDIR”

 

Sayğın, “Eğitim sistemi ‘eğitim’ kelimesinden başlayarak terimleriyle, bilgi kaynaklarıyla, tanımlarıyla ve örnekleriyle baştan sona sorgulanmalı, Fransız eğitim sisteminin kabul edildiği 1867’den bu yana eğitimde kaybedilen bütün İslamî değerler, eğitim sistemine yeniden kazandırılmalıdır. Bununla kastedilen, mekânda ve araçlarda geriye dönüş değil, bütün unsurlarda batı taklidinden kurtulmak ve çağın gereklilikleri doğrultusunda eğitimi yeniden düzenlemek, tanzim etmektir. Hedef yeniden MAARİFE ulaşmaktır.” İfadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim