Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Van İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

HÜDA PAR Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, partililerle birlikte yeni kurulan PAK’ı ziyaret etti. Halkın faydasına olan her çalışmaya destek sunacaklarını ifade eden Sayğın, “Kürt halkının başarısı ve geleceği Kürtlerin birliğinden geçer. Kürtler kendi aralarında birliği ve barışı tesis etmedikleri müddetçe bir yere varmaları mümkün değil. Barış süreci, öncelikle Kürtler arasında olmalıdır. Birbirleriyle barışmalıdırlar. Her parti fikrini ve çalışmalarını çok rahat şekilde halka sunmalıdır. Halk kimi tercih ederse ona da saygı duyulmalıdır. Tek parti zihniyeti asla başarıya ulaşmaz. Renkler ve farklılıklar Allah’ın ayetlerindendir. Kürtlerin de diğer halklar gibi kendini idare etme, dilini ve dinini yaşayabilme hakkı en doğal hakkıdır” dedi.

‘İÇ BARIŞA AÇIK KAPI BIRAKMAMIZ GEREKİR’

PAK Van İl Başkanı Kasım Kahramaner ise, ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Bizim için önemli olan birliktir. Barışa yanaşmayan veya saldıran taraf gibi bizlerde aynı şekilde hareket etmemeliyiz. Sabırlı ve metanetli olmamız gerekir. İç barışa açık kapı bırakmamız gerekir” diye konuştu. PAK kurucu üyesi Dr. Salih Özgökçe de, ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, görüşü ne olursa olsun tüm siyasi düşüncelere saygıları olduğunu söyledi. Ziyaret karşılıklı temennilerle sona erdi.

Editör: TE Bilisim