Adliye Sarayı’nda görevli hakim, savcı ve adliye personeli ile Van Barosu avukatları, Kızılay'a kan bağışında bulundu.

 

Adalet Büro-Sen Genel Başkanlığı ile Kızılay Kan Merkezi’nin işbirliği ile Kızılay Van Kan Alma Ünitesi ekiplerince Van Adliye Sarayı önünde kurulan stantlarda adliye çalışanları ve baro üyeleri kan bağışında bulundular. Program çerçevesinde Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erdoğan Bayraktar ve adliye personeli ile Van Baro Başkanı Murat Timur da kan bağışında bulundular. Başsavcı Vekili Bayraktar, kan vermenin çok önemli olduğunu söyledi. Hayat kurtarmanın güzel bir duygu olduğunu dile getiren Bayraktar, “Kan bağışında bulunan arkadaşlar gerçekten çok hayırlı bir iş yapıyorlar. Hepimizin bir yakını, bir zaman kana ihtiyacı olmuştur. Kan da çok zor bulunan, Türkiye’de bağış olarak da bence yeteri kadar yapılmadığı kanaatindeyim. İnşallah vermiş olduğumuz bu kanla ihtiyacı olan kimselere gider, onların sağlıklarına kavuşmasını sağlar. Herkesin bu kampanyaya katılmasını istiyoruz. İnşallah gerek kalmaz, ama bir gün hepimiz de buna muhtaç olmaktan korkuyoruz. Ben arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

Van Baro Başkanı Murat Timur ise, kanın önemine değinerek, “Herkesin bir akrabası, bir yakını bir kazaya, bir hastalığa her an yakalanabilir. Türkiye’de hani şunu biliyoruz, özellikle hastalık, kaza durumunda çok ciddi bir şekilde kan ihtiyacı duyulmakta. Türkiye’de de gerçekten kan bağışı en alt düzeyde. Bu açıdan aslında hemen herkes sorumluluk gereği, bir gün kan ihtiyacının olabileceğini düşünerek kan bağışı konusunda ciddi bir destek vermesi gerekiyor. Hepinizin bildiği gibi kanın kaynağı insandır. Hepimizin özellikle kan bağışını yapması gerekir. Diğer taraftan hekimlerin de ifade ettiği şekilde yılda iki defa kan bağışı yapmak, vücudun kendisini yenilenmesi açısından da çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Adalet Büro-Sen Genel Başkan Yarımcısı İsa Hasar da, başlarından geçen bir olaydan dolayı geçen sene kan bağışı kampanyasını başlattıklarını söyleyerek, “Adalet Büro-Sen olarak geçen sene kendi mağduriyetimizden dolayı başlattığımız kan bağışı kampanyasını bu sene de tekrarına karar verdik. Geçen seneye göre bu yıl baro destek çıktı bize. Adliye personeli olarak bugün 100 ünite kan vermeyi düşünüyoruz. Kan insanın dışında üretilmesi mümkün olmayan bir maddedir. Onun için kan veren arkadaşlarımıza, Baro Başkanımıza, başsavcı vekilimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim