Önder ALTINAL - Şehrivan


Hyundai Ahsen Otomotiv tarafından tanıtım lansmanı ve test sürüşü yapılan yeni i20 büyük beğeni topladı. 18 Kasım tarihinde müşterilerine küçük bir tanıtım organizasyonu düzenleyen Hyundai Ahsen Otomotiv, gelen protokol ve misafirlerine aracın tanıtımını yaptı. Yapılan tanıtıma ziyaretçisi sayısı da çok fazla oldu. Başta devlet erkanı olmak üzere, STK temsilcileri ve vatandaşlar tanıtıma katıldı. Katılımcılara ikramlarda bulunulan lansman tanıtımında vatandaşlar yeni i20’yi yetkili ağızlarda dinleme ve tanımanın yanı sıra ayrıca test sürüşleri yaptı. Büyük bir beğeni toplayan araç ayrıca tanıtım lansmanı yeni yapılmasına rağmen satışlara da başladı. Göz kamaştıran yeni i20’ler artık Van yollarında sürüşe başladı.

İŞTE BİR BAKIŞTA HYUNDAİ YENİ İ20

Akıcı Tasarım Felsefesi’nin (Fluidic Sculpture 2.0) Türkiye’deki ilk üyesi. Sofistike Dizayn: Eşsiz çizgiler ve estetik dış görünüm. Sürücü odaklı kokpit ve yüksek kaliteli kabin. Segment sınırlarını zorlayan ferahlık. Sınıfının ötesinde yüksek donanım seviyesi. Tasarımı Almanya’da, üretimi ise büyük yatırımla Türkiye’de yapılıyor. Hyundai’nin Getz modelinden sonra piyasaya sunduğu i20 ise Avrupa’da oldukça popüler olarak markanın bu bölgede iddiasını sürdürmesi için önemli bir rol oynadı. Karakteristik altıgen ızgarası, yüksek donanım seviyesi ve pratik kullanım özellikleriyle müşterileri tarafından oldukça beğenilen i20, 2014 yılında bambaşka bir kimlikle sevenlerinin karşısına çıkıyor.

Yeni nesil i20, Türk tüketicisini ilk olarak dış tasarımıyla etkilerken, iç mekan kalitesiyle de kendine hayran bırakacak. Ayrıca ergonomisiyle de kullanım rahatlığını hissettirecek. Yumuşak dokulu malzemelerden oluşan kokpit aracın kalite hissini artırırken, krom ve piano siyahı boyalı parçalar da sportif ambiyansı desteklemiş oluyor. Ferah ve konforlu yapısıyla da hem şehir içi, hem de şehir dışı yolculuklarda beklenenden fazlasını karşılayacak.
Hyundai’nin üçüncü B-segment otomobili olan Yeni i20, eskisine göre daha uzun, daha geniş ve daha kaliteli bir gövdeye sahip. Tamamen yeni bir platform üzerinde inşa edilen otomobil, markanın karakteristik çizgisi olan Akıcı Tasarım 2.0, en yeni temsilcisi durumunda. Altıgen ızgara, LED entegre ön farlar, geniş hava girişli ve difüzörlü sportif tamponlar, tasarımda olduğu kadar sürtünme kat sayısının azaltılmasında etkili olan arka stoplar, Yeni i20’nin başlıca yenilikleri.

Daha fazla alan yaratmak için aks mesafesi eskisine göre 45 milimetre uzatılarak toplamda 2570 mm’ye ulaştı. Sınıfında iddialı bir iç mekana sahip olan Yeni i20, 1892 mm kombine ön ve arka bacak mesafesi ve 301 litrelik bagaj kapasitesiyle genç kullanıcılar kadar ailelerin kullanımına da olanak sağlıyor. Yeni i20, segmentinin sınırlarını aşarak kendinden daha büyük araçlara gönderme yapıyor. Örneğin, viraj içlerini aydınlatan statik dönüş farları, yokuş kalkış destek sistemi ve ESP’nin daha etkin kullanımını sağlamak adına kullanıcı tepkilerini yönlendiren Araç Stabilite Yönetim Sistemi’yle (VSM) Hyundai i20, B-segmentinde öne çıkan bir model olarak dikkat çekiyor. Yukarı doğru hareket eden panoramik cam tavan istendiği zaman tamamen açılarak yine sınıfında bir ilke imzasını atıyor. Yeni i20, sofistike tasarımını ve konforlu iç mekanını üç farklı motor seçeneği ve manuel ve otomatik şanzımanlarıyla destekliyor. Benzinli Kappa motorların yanı sıra ekonomik 1.4 litrelik dizel motor da Yeni i20’de görev alıyor. Dayanıklılığı kanıtlanan bu motorlar bir önceki nesil i20’den alınarak yeni model için geliştirildi.

Ahsen Otomotiv öğretmenleri unutmadı

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Hyundai Ahsen Otomotiv öğretmenler için geniş katılımlı bir kokteyl düzenledi. Yapılan kokteyle çok sayıda öğretmen ve vatandaşlar katılırken öğretmenlere karanfil dağıtımının yanı sıra sürpriz hediyeler dağıtıldı.

Ahsen Otomotiv kokteyl, araç tanıtımı ve sürpriz hediyeleri ile vatandaşın karşısına çıkmaya devam ediyor. Öğretmenler günü ve yeni i20 araç tanıtımları için 18-24 Kasım tarihleri arasında tanıtıma başlayan Ahsen Otomotiv 24 Kasım günü öğretmenleri ağırladı. Öğretmenler için karanfil dağıtan ve sürpriz hediyeler veren Ahsen Otomotiv bunun yanı sıra öğretmenler için araç test sürüşleri ve araç tanıtımları yaptı. Yapılan bu kokteyle büyük ilgi gösteren öğretmen ve vatandaşlarda çok memnunun kaldı. Öğretmenler ayrıca yapılan kokteylde Hyundai yeni i20 aracını da test etti. Yeni i20’den çok memnun kalan öğretmenler yapılan etkinliklerden dolayı Ahsen Otomotive teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim