Bakanlık Twitter üzerinden yazılı açıklama yaparak, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 5,7 büyüklüğündeki depremden sonra ikisi 4 üzeri 90 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu.

Bingöl'de 17 kişinin depremden etkilendiği, 1 güvenlik korucusunun şehit olduğu belirtildi. Erzurum'da 4 kişinin depremden etkilendiği, tedavisi biten 3 kişinin taburcu edildiği, 18 kişinin tedavilerinin devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Ekiplerimiz tarafından tarama çalışmaları sürmektedir. Bingöl İl merkezinde yıkım veya yaralanma olayı olmamıştır. Yedisu ilçesinde Elmalı, Kaynarpınar ve Dinarbey köylerinde 8 vatandaşımız göçük altından çıkarılmış hastaneye sevk edilmiştir. Karlıova ilçesi Kaynarpınar Jandarma karakoluna ait gözlem kulesindeki hasar sonrası 1 güvenlik korucusu yaralanmış, 1 güvenlik korucusu şehit olmuştur. Kaynarpınar köyünde çatı göçmesi sonucu yaralanan 1 çocuk hastaneye sevk edilmiştir.

Erzurum'un Çat ilçesinde deprem nedeniyle Söbeçayır Mahallesi Dorabi mezrasında hafif yaralanan 4 kişi hastaneye sevk edilmiş, 9 ahır ve 12 evde hasar meydana gelmiştir. Hınıs ve Varto'da bir hasar olmadığı bilgisi alınmıştır. Bingöl İl AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda AFAD, UMKE, 112 Acil, İtfaiye, Jandarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Bölgeye toplam 94 araçla 801 personel sevk edilmiştir.

Siirt, Mardin, Batman, Ağrı, Ankara, Bursa ve Malatya illeri teyakkuza geçirildi. Genelkurmay Başkanlığına ait 2 uçak ile Jandarma Genel Komutanlığına ait 2 helikopter teyakkuzda bekletilmektedir. Çadır kurma ve yardım faaliyetlerini desteklemek amacıyla 2 tabur (487 personel) görevlendirildi. Muş, Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde herhangi bir olumsuz durumun olmadığı bildirilmiştir. 

Barınma ihtiyacının karşılanması için Bingöl'e 1242 çadır, 3248 yatak, 3300 battaniye, 3300 yastık çarşaf seti ile 2052 mutfak seti sevk edilmiştir."

Editör: TE Bilisim