Bu yıl 28-31 Mayıs tarihleri arasında kapılarını açacak olan Van İnşaat ve Yapı fuarı için çalışmalar aralıksız devam ediyorken, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuar öncesi basınla bir araya gelerek fuara dair bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Güler, yapılacak olan fuarla diğer fuarları geride bırakacaklarını ve iddialı olduklarını söyledi.  

 

6 yıldan bu yana düzenlenen fuarlar hız kesmeden devam ediyor. Bu yıl 28-31 Mayıs tarihleri arasında kapılarını açacak olan Van İnşaat ve Yapı fuarı için çalışmalar aralıksız devam ediyorken, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuar öncesi Van TSO’da basınla bir araya gelerek fuara dair bilgilendirme toplantısı yaptı. Güler, bölgede özellikle inşaat sektörü için son derece önem arz eden fuara ilginin oldukça yoğun olduğunu belirtti. Güler, fuara iddialı hazırlandıklarını dile getirerek, “Fuarın ilimiz ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz bunun için son derece titiz çalışıyoruz. Özellikle son dönemlerde imar sorununun çözülmesi ile birlikte ekonominin lokomotif sektörü olan inşaatta azda olsa bir canlılık görülmektedir. Bu fuarla birlikte sektörün daha da canlanarak Van’ın ve bölgenin ekonomisine büyük katkı sunacaktır.” Şeklinde konuştu.

 

GÜLER: FİRMALAR TÜRKİYE REKORU KIRDI

Geçen Nisan ayı içinde gerçekleştirilen Tarım fuarının çok verimli geçtiğini ve firmalarının Türkiye rekoru kırdığını kaydeden Güler, “Tarım fuarında dolaylı ve direkt Van ekonomisine kırk milyon liralık bir katkı sunmuştuk. Amacımız aynı başarıyı inşaat sektöründe yakalayarak durgun olan piyasaları birazda olsun canlandırmak. Özellikle bölge illerine ve İran’a ticaret yapmak isteyen firma ve sanayici tüccarlarımız için çok büyük fırsat içermektedir. İran’dan gerek katılımcı firmalarımız gerekse getireceğimiz alım heyetleri ile ciddi bağlantıların olacağını bekliyoruz.” Diye konuştu.

 

“TÜM VAN HALKINI FUARA BEKLERİZ!”

Şu ana kadar ülke genelinde ve yurt dışından seksen firmanın müracaat ettiğini ve bölgenin en verimli fuarı olmaya aday olduklarını ifade eden Güler, “Biz herkesin gelip fuarı ziyaret etmesini ve sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü fuarların ekonomiye katkısı inkâr edilemez. İlimiz bundan sonraki dönemlerde bölgede fuar merkezi olamaya adaydır. Buradan tüm sektör bileşenlerine kamu kurum ve kuruluşlarına çağrımızdır. En üst yöneticisinden en alt çalışanına kadar herkesin fuarı ziyaret etmesini görmesini ve bu kültürü yaşaması gerektiğini belirtiyoruz. Fuarlar sadece ticaretin geliştiği bağlantıların yapıldığı arenalar değil, sektörle ilgili yeni bilgilerin öğrenildiği ufuk açan organizasyonlardır. Tüm kurumlarımızın mühendis, mimar ve çalışanlarının fuarı görmesi yeni bilgiler edinmesi sektördeki yenilikleri görmesi edinecekleri bilgileri birinci ağızdan ve uzmanından dinlemesi çok faydalı olacaktır. Ayrıca herkesinde fuarı görmesi yenilikleri yerinde görmesi için büyük bir fırsattır. Çağrımız tüm Van halkının yoğun katılım göstermesidir. Tüm Van halkı fuara davetlidir.” İfadelerini kullandı.


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ​ 

Editör: TE Bilisim