Van'da bir grup, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib kentine düzenlenen hava saldırısını protesto etti.

 

Cuma namazı sonrası Hazreti Ömer Camisi'nin avlusunda toplanan 54 sivil toplum kuruluşundan oluşan Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) üyeleri ile vatandaşlar, İdlib kentine gerçekleştirilen saldırıya tepki gösterdi.

 

 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Van SDİ Sözcüsü Hayati Beyde, Suriye'ye yapılan katliamların eşine az rastlanır bir vahşet örneği olduğunu söyledi.

 

 

Katliamlara Türkiye'den başka ülkenin sesinin çıkmadığını vurgulayan Beyde, şunları kaydetti:

"Ne var ki yaklaşık 4 milyon kardeşimizin yaşadığı İdlib'de oluşabilecek bir katliamın boyutları tahminlerin çok uzağında, bir vahşetle sonuçlanabilir. Maalesef başından beri Suriye meselesinde akan kanın durması için samimiyetle gayret gösteren Türkiye'den başka bir ülke bulunmuyor. Savaşın başından beri Suriye’deki mazlumlara sahip çıkan Türkiye'nin, düne kadar izlemiş olduğu olumlu politikalar ehli vicdan sahibi olan herkes tarafından görüldü ve desteklendi. Türkiye'nin bu tavrı devam ettiği müddetçe bizler tarafından da desteklenmeye devam edecektir. Umarız Türkiye mazlum kardeşlerine sırtını dönmez, onları sahipsiz bırakmaz ve uluslararası arenada gücünü ortaya koyarak, bu katliamlara engel olur. Çünkü bu, Türkiye için insani bir sorumluluktur ve bu sorumluluktan kaçmamalıdır."

Editör: TE Bilisim