Kilis Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sabah saatlerinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kilisbürosuna baskın yaptı. Vakfın Yaşar Aktürk Mahallesi'ndeki ofisine gelen polis ekipleri yaklaşık 2 saat arama yaptı. Çalışmalarını tamamlayan polis, vakfa ait 10 bilgisayarı emniyete götürdü. İHH çalışanı İ.İ'nin de gözaltına alındığı belirtildi.

ARAMA YAPAN POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA

İHH Insani Yardım Vakfı Avukatı Uğur Yıldırım, derneğin Kilis ofisinde arama yapan polislerle ilgili soruşturma açıldığını ve Adalet Bakanlığı’nın konudan bilgisinin olduğunu söyledi.

YILDIRIM: ARAMA HUKUKSUZCA

Sabah saatlerinde Kilis'te yapılan operasyonda, Van’dan gelen polislerin görevli olduğunu ifade eden Avukat Yıldırım, aramanın hukuksuzca yapıldığını savundu. Operasyonun 6 ilde devam ettiğini belirten Avukat Yıldırım, Kilis ofisinde 1 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Yıldırım, Kilis İHH ofisiyle birlikte Katar Kızılayı'nın ofisinde de arama yapıldığını söyledi.

BASIN AÇIKLAMASI

İHH Genel Sekreteri Yaşar Kutluay da Kilis'teki polis baskını sonrasında basın açıklaması yaptı.

Kutluay açıklamasında şunları söyledi:

Partnerleri bütün dünyaca malumdur. Kimlerle nasıl çalıştığını herkes bilir. İHH şu ana kadar 200 trilyonluk yardım yapmıştır. Çocuklara, bebeklere, soğuktan donmuş insanlara gitmektedir.

Bu operasyonla yapılmak istenen Suriye halkına ve yardım gönderen kuruluşlarına veya maalesef Türkiye'deki en büyük yardım kuruluşu İHH bunu bildikleri için, yardımı kesmek için yapılan algı operasyonlarından biridir.

Bu Allah'ın izniyle tutmayacaktır. İHH yetimleri, dulları koruyor. Ne yapıyor? İçeriye düşmüş, bir şekilde ya rejimin ya farklı grupların eline düşmüş, gazetecileri yazarları, farklı kişi kurumları kurtarmak için elinden geleni yapıyor. Yüzyılın en büyük hareketine imza atıyor. 1100 kişiyi tek seferde hapishanelerden çıkartıyor.

Bu bazı yerleri rahatsız ediyor. Türkiye'nin bir kurumunun etkin olması, söz sahibi oluyor olması bazılarını deli ediyor. Bu çirkin operasyonlar, devam ettiği sürece bu yapılar deşifre olacaktır. Bu İsrail yanlısı kurumlar, kuruluşlar veya içlerine sızılmış yapılar tamamen deşifre olacaktır.

Editör: TE Bilisim