Kimse Yok Mu Derneği Van Şubesi Müdürü Önder Çolak, Ramazan ayında Van’da ihtiyaç sahibi bin aileye ramazan kumanyası dağıtacaklarını söyledi. Derneğin gönüllü üyelerinin iftariyeliklerini alıp bazı ihtiyaç sahibi ailelerle birlikte iftarını açacaklarını ifade eden Çolak, böylelikle ihtiyaç sahibi bir ailenin yüzünü güldürmenin ne kadar önemli olduğuna bizzat şahit olacaklarını ifade etti.

 

Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan ayında 2 milyon kişiye iftar yemeği vermeyi, 150 bin aileye gıda kolisi dağıtmayı ve 10 bin çocuğa bayramlık hediye etmeyi planlıyor. Bu plan kapsamında Van’da da bin aileye ramazan kumanyası dağıtılıyor. Dağıtım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kimse Yok Mu Derneği Van Şubesi Müdürü Önder Çolak, yüzlerin bir nebze olsun gülmesi için ihtiyaç sahibi ailelerin ellerinden tutmaya devam ettiklerini söyledi. 

Ramazan ayının yardımların daha fazla ailelere ulaşması adına bir vesile olduğunu dile getiren Çolak, “Dernek üyelerimiz, gönüllülerimiz bu rahmet ayında bir insanın ihtiyacını gidermenin, yüzünü güldürmenin önemini ihtiyaç sahibi ailelerin evlerini ziyaret ederek, kumanyalarını bizzat teslim ettiklerinde daha da iyi anlamaktalar. Gönüllülerimiz ayrıca ramazan ayı içinde ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde iftariyeliklerini de alıp götürerek iftar yapmanın mutluluğunu yaşayacaklar.” dedi.

 

İhtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla hayırseverlerden ayni ve nakdi yardımlar beklediklerini aktaran Çolak, “Kimse Yok Mu Derneği Ramazan ayına yönelik ayni ve nakdi bağışları şube merkezimizde kabul etmektedir. Yardımlarımız, ihtiyaç sahibi ailelere telefonla ulaşıp randevu verilerek derneğimize davet ediliyor, şubemizde yardımları bizzat kendilerine teslim ediliyor. Sağlık problemlerinden dolayı gelemeyecek olanların ise evlerine dernek gönüllülerimiz tarafından götürülerek teslim edilmektedir, birçok ailenin gönüllülerimizi gözyaşları ile karşılayıp ‘biz de sizi bekliyorduk' demeleri duygusal anların yaşanmasına vesile olmaktadır.’’ İfadelerini kullandı.

 

Derneğin gönüllüleri de yardımseverlere bir çağrıda bulunarak, ''Ramazan bereketini paylaşmak isteyenler, banka hesap numaralarından bağış yapabilirler. Türkiye’de yardım yapmak isteyen hayırseverlere bir iftar bedeli olarak 5 TL, Ramazan kolisi ise 75 TL olarak belirlendi. Türkiye dışında yardım yapmak isteyenler için iftar bedeli 3 Dolar veya 2 Euro, Ramazan Kumanya bedeli ise 30 Dolar ya da 20 Euro olarak belirlendi. Birilerini mutlu etmenin ne kadar güzel olduğunu bizim insanımız çok iyi bilir. O bakımdan Ramazan'ın güzelliklerini paylaşmak isteyen hayırseverler, Kimse Yok Mu'ya 08507770577 veya 4444 593 numaralı telefon numarasından, şubeler aracılığı ile veya www.kimseyokmu.org.tr adresinden bağışta bulunabilirler.” Dedi.

Editör: TE Bilisim