IKBY'nin, tarihi ve turizm alanlarının tanıtılması Erbil'deki bir otelde IKBY'nin, tarihi ve turizm alanlarının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantıya, IKBY Turizm Bakanlığı'nın daveti üzerine Türkiye, İran ve Irak'ta 60 firma katıldı. Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Turizm Bakanı Mevlüt, gezip görmeye değer pek çok tarihi ve turistik alanların bulunduğunu söyledi. IŞİD tehdidinin Peşmerge güçleri tarafından bertaraf edildiğini belirten Mevlüt, "Bugün birçok seyahat ve turizm acentesi burada. Bu da bölgemizin güvenli olduğunu gösteriyor. Toplantımıza katılmayan firmalara seslenmek istiyorum: Kürdistan, ticaret ve turizm acısından zengin bir bölgedir. Firmalardan isteğimiz, başka ülkelerden insanların buraya gelmelerini sağlayıp, bölgenin zenginliklerini görmelerini sağlamaktır. Kürdistan'ın tarihi ve turistlik alanlarının tanıtılmasına yardımcı olacak firmalara, elimizden gelen yardımı veremeye hazırız" şeklinde konuştu.

 

IKBY Turizm Bakanlığı'nın daveti üzerine Türkiye'den Erbil'e geldiklerini kaydeden Abdullah Tunçdemir de "Türkiye'den iş gezisi amaçlı grupları bölgeye getiriyoruz. Bundan sonra burada yaşayan insanları da ülkemize götürüp seyahat etmelerini sağlamak içinde çalışmalarımız olacak. Yazın burada havalar aşırı derecede ısınıyor. Buradaki insanların, Van'a gelmelerini, tarihi kentimizde hem gezmelerini hem de dinlenmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Tunçdemir, IKBY'de turizmin gelişmesi için profesyonel adımlar atılması gerektiğini, kapılarda geçişlerin kolaylaştırılması, otel fiyatlarının düşürülmesi ve IŞİD tehdidinin acilen son verilerek huzur ve güven ortamının sağlandığının gösterilmesi durumunda Türkiye ile belgesel hükümet arasında geliş-gidişlerin artabileceğini sözlerine ekledi

 

Türkiye'de faaliyet gösteren 16 acente adına toplantıya katıldığını söyleyen Mahmut Bağcı ise turizm acısından özellikle Erbil'in iyi tanıtılmasının şart olduğunu aktardı. Erbil Kalesi'nin, Amerika'nın tarihinden 10 kat daha eski olduğunu hatırlatan Bağcı, "Şaklava, Behal, Revanduz gibi dışarıdan fazla bilinmeyen ancak turistik olarak tanıtıp gezdireceğiniz birçok yerin mevcut olduğunu biliyoruz. Bu tür yerlerin iyi tanıtılması gerekiyor" görüşünü dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim