Ömer Faruk TOKTAŞ-Şehrivan


Türkiye Diyanet Vakfı Van Şubesi tarafından Yukarı Norşin Cani avlusunda düzenlenen iftar programına Vali Aydın Nezih Doğan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan gibi isimlerin yanında Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. Program kapsamında açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Nimetullah Arvas “Biz Türkiye Diyanet Vakfı Van Şubesi olarak her yıl Ramazan Ayları’nda düzenlediğimiz geleneksel iftar soframızı bu sene de kurduk. Katılımlarında dolayı başta Sayın Valim olmak üzere tüm protokol üyelerime ve konuklarıma teşekkür ediyorum.” Gibi ifadeler kullandı. Düzenlenen iftar programı ile ilgili görüşlerini belirten Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi Başkanı Mehmet Emin Akan “Bu tür sofralar toplumun çeşitli kesimleri arasında dayanışmayı sağlayan sofralardır. Toplumun birçok kesimini bu sofrada buluşturdukları için İl Müftülüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi. Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Nazım Yakut ise programdan duydukları memnuniyetleri dile getirerek İl Müftülüğü’ne bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

‘GELENEKSEL SOFRA YİNE KURULDU’

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Nimetullah Arvas “Değerli protokol üyelerim, muhterem hocalarım, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri Türkiye Diyanet Vakfı Van Şubesi’nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftaları’nda, cami haftalarında ve Ramazan Ayları’nda bir tema belirlemektedir. Bu tema ülkenin dört bir yanında zikredilmektedir. Belirlenen konular çerçevesinde konferanslar, paneller ve sohbetler düzenlenir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu seneki Ramazan Ayı için belirlediği konu ‘Kimse kimsesiz kalmasın, bu Ramazan ve Her Ramazan’dır. İşte bu tema ülke genelindeki camilerde ve basın-yayın organlarında çeşitli kamu spotları halinde işlenmektedir. Bu şekilde bir kamuoyu oluşturularak halk sağduyuya çağrılıyor. Biz Türkiye Diyanet Vakfı Van Şubesi olarak her yıl Ramazan Ayları’nda düzenlediğimiz geleneksel iftar soframızı bu sene de kurduk. Katılımlarında dolayı başta Sayın Valim olmak üzere tüm protokol üyelerime ve konuklarıma teşekkür ediyorum. Türkiye Diyanet Vakfı kıtadan kıtaya mazlum için uzanan bir kol haline gelmiştir. Vakfımız için hiçbir şekilde yetinmeyeceğiz ve bu sesi daha da geniş alanlara yayacağız.” İfadelerini kullandı.

‘BU SOFRALAR DAYANIŞMAYI SAĞLAR’

Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi Başkanı Mehmet Emin Akan ise programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Öncelikle İl Müftülüğümüzün Ramazan Ayı vesilesi ile düzenlemiş olduğu, sivil toplum kuruluşlarından imamlara, mollalardan halka birçok kesimden katılımın gerçekleştiği bu iftar sofrasından duyduğumuz memnuniyetleri dile getirmek istiyorum. Bu tür sofralar toplumun çeşitli kesimleri arasında dayanışmayı sağlayan sofralardır. İftar sofraları kalabalıklaştıkça sıcaklaşır. Böyle güzel bir anlam taşıyan iftar sofrası düzenledikleri için İl Müftülüğümüze Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi adına teşekkürlerimi sunuyorum.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim