ŞEHRİVAN HABER

Edremit, Tuşba, Gevaş, Gürpınar Belediye Başkanları HAK-İŞ Van İl Başkanlığını ziyaret ederek, Konfederasyon yöneticileri ile bir araya geldiler. Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer ve Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış Hak-İş Van İl Başkanlığı’nı ziyaret ettiler. İlçe belediye başkanları tarafından gerçekleştirilen ziyarette, ilçe belediyelerinde görevli Hizmet-İş Sendikasına üye işçilerin sorunları ve talepleri görüşüldü.

"SENDİKAL HAKLAR GENİŞLEDİ"

Hizmet-İş Sendikası hizmet binasında ilçe belediye başkanlarını ağırlayan HAK- İŞ Konfederasyonu Van İl Başkanı ve Hizmet-İş Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, yeni belediye başkanlarının göreve gelmeleriyle birlikte toplu iş sözleşmeleri ve işçilerin özlük hakları konusunda belediye yöneticileri tarafından son derece memnun edici bir hassasiyet gösterildiğini söyledi.

İŞÇİ HAKKI KUTSAL BİR HAKTIR

Gerçekleşen ziyarette Belediyelerde görevli Hizmet-İş Sendikası üyelerinin talep ve sorunlarını da belediye başkanlarına aktaran Efeoğlu, "İşçinin alın terinin kurumadan hakkının verilmesini nasihat eden bir inancın mensuplarıyız. İşçi hakkı öylesine kutsal bir haktır ki, hiçbir gerekçe bu hakkın gasp edilmesine yönelik bir neden olamaz. Birtakım hakları kazandık diye, sendikal haklarımız genişledi diye asla boş durmayacağız. İşçilerimiz de çalışmalarıyla göz doldurmalıdırlar. Bu doğrultuda her platformda işçilerimizin haklarını savunmayı kendimize vazife edindik, bu vazifeyi de yürütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlçe Belediye Başkanlarının Hizmet-İş Sendikasına gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Efeoğlu, “Bugün burada bizleri ziyaretleriyle onurlandıran Edremit, Tuşba, Gevaş ve Gürpınar Belediye Başkanlarımıza, her zaman yanımızda desteklerini hissettiğimiz ve işçilerin haklarını teslim ettikleri için tüm üyelerim ve işçiler adına teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim