Tuşba Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Van Emniyet İl Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa personeline yönelik “İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri” eğitim programı düzenledi.

 

Belediye çalışanlarına her alanda eğitimler vererek daha kaliteli ve sağlıklı hizmet sunmayı hedefleyen Tuşba Belediyesi, son olarak kurum araçlarını kullanan sürücülere “İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri” konulu seminer verdi. Belediye bünyesinde çalışan tüm resmi araç ve hizmet alımlarında araç kullanan personelin ve çalışanların katılımıyla gerçekleştirilen eğitim, Van İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli eğitmenler tarafından slayt gösterisi eşliğinde verildi. Trafikte yaşanan riskler, sürücülerin anlık hatalarına bağlı yaşanan kazalar hakkında bilgiler veren eğitmenler, temel trafik kuralları, sürüş teknikleri başta olmak üzere birçok konuda bilgiler verdiler. Sürücülerin tam kadro olarak katıldığı eğitimde; dikkatli ve güvenli araç kullanmaları konusunda uyarılarda da bulunan eğitmenler, yaşanan trafik kazaları sonucu ortaya çıkan maddi ve manevi kayıpların azaltılması için alınması gereken önlemleri anlattılar. Slayt gösterisi eşliğinde araç kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar, aracın özellikleri, mevsim şartlarına göre araç kullanma, düzenli araç ve lastik kontrolleri ile ilgili bilgiler sunuldu. Usta eğitmenler, katılımcı personelin tüm sorularına ayrıntılı ve örneklerle cevaplar verdiler.

 

Eğitime katılan tüm sürücüler, çok faydalı ve önemli bir eğitim aldıklarını ve daha da dikkatli araç kullanmaları hususunda pratik ve çok önemli tecrübe kazandıklarını, hem kendilerinin hem de hizmet sundukları alandaki insanların can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik bu eğitimden dolayı Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye ve eğitmen desteklerinden dolayı Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne, özellikle de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne teşekkürlerini sundular. Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe, kendileri için her şeyden önce insanın yaşamı ve hayat kalitesi geldiğini belirterek, “Bu eğitimler ile tüm araç kullanan çalışanlarımız riskli durumları önceden algılayıp, başta araç hakimiyeti ve sürüş tekniklerinin geliştirilmesi için araç kullanımının sürücü ve onun dışındaki tüm insanların hayatındaki önemini kavrayarak, can ve mal kayıplarının önüne geçilecektir. Her yıl binlerce insanımızı kaybetmemize, binlercesinin de yaralanmasına, kalıcı sakatlanmalara sebep olan trafik kazalarının bölgemizde ve özellikle Tuşba’da araç sürücülerimizin eğitimi ile minimize edilmesi amaçlanmıştır. Sürücülerin araç kullanırken karşılaşabilecekleri her türlü riskli durumda araçlarını güvenli kullanabilmelerini sağlamak, kendi araçlarının ve trafikteki diğer araçların ve unsurların maksimum güvenliğini sağlamak için bu eğitimlere Tuşba’da devam edilecektir. Tüm sürücülerin ekonomik araç kullanım alışkanlıklarını kazandırarak hem araçların bakım ve onarımlarının önemi, araçların ömrünü uzatan prensipleri, yakıt sarfiyatını en aza indirme, özellikle araçların fazla yakıt yakmasının ve çevre kirliliği önüne geçmeleri sağlanarak uzun vadede hem insanı, hem belediyeyi hem de çevreyi koruyucu bir sonuca varılacaktır. Belediyemizdeki tüm personelin kişisel gelişimini ve hayat standartlarını artıracak, katkı sağlayacak ve daha kaliteli hizmet sunacak bu tür eğitimlere devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim