Tuşba’da Halk Ekmek dönemi resmen başladı. İşte satış noktaları ve Halk Ekmek fiyatları…

 

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, mevcut piyasanın çok altında bir fiyat ile halk ekmek satışına başladıklarını açıkladı.

 

‘HALK EKMEK VAN’DA BİR İLK OLACAK’

 

Halka kaliteli, hijyenik, sağlıklı ve uygun fiyatta ekmek sağlamak olduğunu dile getiren Özgökçe, “Burada maddi durumu iyi olmayan binlerce aile mevcuttur. Halkımızdan sürekli bize özellikle ekmek fiyatlarının çok yüksek olduğunu, kalabalık ailelerin bunu karşılayamadıklarını ve düzenli olarak taze ekmek alamadıklarını belirmektedirler. Ailelerin çok yoğun talepleri üzerine biz de mecburen Türkiye’nin birçok ilinde olan ve Van’da bir ilk olacak Halk Ekmek çalışmasını başlattık. Yapılan çalışma sonucunda halkımıza daha uygun fiyatta ekmek satma müjdesini veriyoruz. Türkiye genelinde çekirdek aileler günlük ortalama 3-4 adet ekmek tüketirken, bölgemizin özelinde ilimizde hem aile yapılarının kalabalık oluşu hem de beslenme alışkanlıklarından kaynaklı ekmek tüketimi çok daha fazla olup ortalama tüketilen ekmek sayısı 10’u bulmaktadır. Ekmeğin bu kadar çok önem arz ettiği toplumumuzda belediye olarak bu konuda bir şeyler yapma zarureti hasıl oldu. Bundan sonra aziz halkımız artık daha uygun fiyatta ve daha kaliteli ekmek satın alacaktır” dedi.

 

Vatandaşların 1 Lira 10 Kuruş’a satılan ekmeğin Tuşba Halk Ekmek büfelerinde 60 kuruşa satışa sunulacak.

 

İŞTE SATIŞ NOKTALARI

 

 Akköprü Mahallesi Özalp Yolu üzeri Sıhke TOKİ Kavşağı ile Akköprü Mahallesi Esenyurt-Tuşba Dostluk Parkı, Abdurrahmangazi Mahallesi İskele Caddesi Koçbaşı Sokak Lezgin Usta Durağı ile Abdurrahmangazi Mahallesi Tuşba İlçe Emniyet Müdürlüğü arkası, Altıntepe Mahallesi Zeve Caddesi Postane karşısı ile Altıntepe Mahallesi Zeve Caddesi Leylak 1. Sokak, İstasyon Mahallesi Şairizi 4. Sokak Selahattin Eyyübi Patkı karşısı ve Kalecik TOKİ Şehit Soner İdil Spor Tesisleri arkasındanda olmak üzere ilk etapta 8 noktada satış yapılacak.

Editör: TE Bilisim