ŞEHRİVAN HABER- MERAL YILDIZ - Van’da 38 günlük bebeğe cinsel istismar uyguladıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan sanıkların ilk duruşması Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 

 

Van’da 38 günlük bebeğe cinsel istismar uyguladıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan F.A, Y.G ve P.T.’nin ilk duruşması Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Van, Diyarbakır Baro Başkanları, Ankara Barosu, Bursa Barosu ve Yaka-Koop (Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperati) temsilcileri katıldı. Ordu, Samsun ve Rize Cezaevinde bulunan sanıklar mahkemeye SEGBİS yöntemi ile katıldı.

 

“Canavarca hisle veya eziyet çektirerek çocuğa ve beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme, bu suça yardım ile çocuğun nitelikli istismarı” suçlarından yargılanan sanıklar suçlamaları reddederken, sanıkların daha önce uyuşturucu kullandıkları belirtildi. 

 

Öte yandan Van, Ankara, Bursa ve Diyarbakır Baroları davaya müdahil olmak için talep ederken, mahkeme başkanı sonraki duruşmaya katılma taleplerini kabul etti. Duruşma, tanıkların dinlenmesi, sanık P’nin akli dengesine ilişkin rapor istenilmesi ve sanıkların bir sonraki mahkemede hazır edilmesi gerekçeleri ile 29 Eylül tarihine ertelendi. 

 

OLAY

Olay, geçen 26 Ocak'ta meydana geldi. Rahatsızlık ve kusma belirtileri üzerine anne P.T. ve erkek olan F.A. ve Y.G. tarafından Van'daki özel bir hastaneye getirilen 38 günlük bebek, doktorlar tarafından hemen tedaviye alındı. Yaşama döndürülen bebek ardından da yoğun bakıma alındı. Tedavi sırasında ise bebeğin kafatasında kırık, vücudunun değişik yerlerinde ısırık, sol gözünde morluk ve cinsel istismar bulgularına rastlanınca, hastane yönetimi durumu polise bildirdi.

 

38 günlük bebek, 22 saat sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, Van Emniyet Müdürlüğüne Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından ise geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

 

Yapılan soruşturmalar sonucu anne P.T. ve onunla birlikte hastaneye gelen F.A ile Y.G gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Editör: TE Bilisim