Okul öncesi eğitimleri Biltes İnternational Pre School'da alan öğrenciler SosyalBen Akademi danışmanlığında "İlk Sosyal Sorumluluk Projem" isimli projelerini gerçekleştirdi.

 

Biltes Koleji'nin SosyalBen Akademi iş birliği ile hazırlanan okul öncesi çocukların sosyal sorumluluk bilincine küçük yaştan itibaren sahip olmalarını, dünyada yaşayan her insanın değerli olduğunu anlayarak büyüyebilmelerini amaçlayan etkinliğe çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

 

Velileri ile birlikte keyifli saatler geçiren minikler proje sloganı "yaşım küçük ama yapabileceklerimin sınırı yok" cümlesinin hakkını verdi. Van'daki kardeş okulları için hediyeler hazırlayıp paketleyen okul öncesi öğrencileri sosyal alanda varlıklarını kanıtlayan ilk adımlarını attı. Bu projeyi gerçekleştiriyor olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Biltes Koleji kurucusu Can Uysal, "Okul öncesi eğitime çok inanıyorum, hayatta en keyif aldığım zamanlar, okul öncesi öğrencilerimle geçirdiğim anlar. Onların bu sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları beni çok mutlu ediyor. Çocukların hem insanlarla, hem hayvanlarla hem de doğayla çok güzel ve çok doğal bağları var. Veli ve öğrencilerimin bu projeleri katılımı Biltes Koleji olarak bizleri çok mutlu ediyor" dedi.

 

ATALAY: FARKINA VARMALARINI İSTEDİK

Proje amacının çocukların ilerleyen yıllarda paylaşma bilincine sahip yetişkinler olabilmesi olduğunu dile getiren Biltes Koleji Vadi İstanbul Anaokulu Müdürü Nurcan Atalay, "Sosyal Ben Akademi'nin kolejimizin diğer yaş gruplarındaki öğrencileriyle bir bağı vardı ve çalışmalar yapıyorlardı. Biz de dedik ki neden bu çalışmalara en küçük yaş grubundan başlatmıyoruz. O yüzden anaokulumuzda da bir proje başlatmak istedik. Bu çocuklar için ilk olacağı için de adını 'İlk Sosyal Sorumluluk Projem' olarak belirledik. Bu proje kapsamında çocuklarımızın dünyadaki herkesin çok değerli olduğu ama maalesef eşit imkanlara sahip olmadığını öğrenmesini hedefledik. Bu imkan eşitsizliğinin üstesinde gelebilmek için de birey olarak yapabileceklerinin var olduğunun farkına varmalarını istedik. Bu gün öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte buradalar. Çocuklarımız Van'daki kardeş okulumuzdaki yaşıtları için hediyeler hazırlıyorlar. Oyuncak, oyun ve kitapları paketliyorlar. Burada arkadaşları için marakas ve resim yapacaklar ve bunları hediye paletlerini içerisine koyacaklar. Ve eğlenceli etkinliklerle dolu bir gün geçirecekler. Çocuklara değerleri anlatırken en küçük yaştan başlamak çok önemli. Aslında bir çok şeyi ailemizden öğreniyoruz. Çocuklar 3 yaşından itibaren anaokullarıyla tanışarak yepyeni bir dünyaya giriyor. Burası da onlar için bir aile aslında, çekirdek yuva. Biz burada da yardımlaşma gibi, iş birliği, paylaşma gibi değerleri vurguladığımız da bu değerler ile büyüyor oluyorlar. Böyle büyüdüklerinde daha güzel bir dünya yaratmak için çalışan yetişkinler haline gelecekler. Bu nedenle bu temelleri en küçük yaşta atmak çok çok önemli. Birçok sosyal sorumluluk projeleri var ancak bu projeler vermekten öteye geçemiyor maalesef, yani sahip olduğunuz istemediğiniz bir şeyi veriyorsunuz. Biz bunu aşıyoruz, diyoruz ki; bu böyle olmamalı bu çalışmalar vermekte öteye geçmeli paylaşma ve yardımlaşma şeklinde olmalı. Dilerim bu çalışmalar bu bilinçle yayılır" ifadeleri kullandı.

 

"ÇOCUK YAŞTAN İTİBAREN EDİNİLMESİ GEREKİYOR"

Sosyal sorumluluk bilincinin küçük yaşlardan itibaren edinilmesi gerektiğini vurgulayan SosyalBen Akademi Sosyal Sorumluluk Danışmanı "Türkiye'deki gönüllülük oranı yüzde 5. Bu oranı da genelde 30-35 yaş grafiğine sahip bireyler yada üniversite öğrencileri oluşturuyor. Böyle olmamalı, bu bilincin aslında çocuk yaştan itibaren edinilmesi gerekiyor. Bizler soysal sorumluluğu nasıl anlatabiliriz diye düşünerek bir müfredat hazırladık. Bu projelerle çocuklara paylaşmayı, kendileri dışındaki dünyaların farkında olmayı aşılamak istedik" şeklinde konuştu.

 

"BİRLİKTE YER ALMAK ÇOK GURUR VERİCİ"

Ekinliğe katılmaktan mutlu olduğunu, etkinliklerin çocuklara olan katkısına çok inandığını ifade eden Biltes Koleji velisi Dilara Nuhoğlu, "Bu etkinlikte oğlumla birlikte yer almak çok gurur verici. Bütün çocuklar gibi benim oğlum da kendi sahip olduklarına sahip olamayan insanların hep farkında olur ve hep bu paylaşımı yapabilme şansına erişir. Bu etkinliğin paylaşmayı öğrenmesi adına ilk adımı olmasını diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim