Van Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı İdari ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından belediyenin İmar İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan personellere yönelik İmar Uygulaması, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüme Giriş konularında eğitim semineri düzenlendi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı İdari ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından 2016 sezonu içerisinde belediye personellerine yönelik eğitimler verilmeye başlandı. Geçen sezon birçok konuda belediye çalışanlarına yönelik seminer ve eğitim programları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı bu yılda düzenlediği eğitim ve seminer programlarına devam ediyor. İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından belediyenin İmar İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan personellere yönelik Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Yrd. Doç.

Dr. Kemal Çelik tarafından İmar Uygulaması, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüme Giriş konularında seminer verildi. Van Ticaret Borsası (VAT-BO) Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Erhan Aksoy, İrfan Sönmez’in yanı sıra İnsan Kaynakları Daire Başkanı Veysel Can, daire başkanları ile çok sayıda personel katıldı. 4 günlük eğitim ardından personellere sertifika verildi.

 

PERSONELE SERTİFİKA VERİLDİ

İmar kanunu, amaç, kapsam ve genel hükümlerin yanı sıra imar planı ve istisnai maddeler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Çelik, yine kentler için hayati önem taşıyan 18. madde il ilgili bilgiler verdi. İmar kanununda yaşanan sorunlara ilişkin açıklamada bulunan Çelik, yaşanan sorunların çözümü için belediye kanunu ve yargı kararları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İmar uygulamalarında 18.madde ile ilgili belediyelerin yetkilerine açıklık getiren Çelik, yine diğer konularda da personellere yönelik bilgilendirmelerde bulundu. 4 gün süren seminer ardından personellere Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban’ın da katılımı ile sertifika verildi. Düzenlenen sertifika töreninde konuşan Eşbaşkan Çoban,” Belediyemiz 2 yıldır kurucu belediye konumundadır. Personel alırken, ilk kriterlerimizden biri de personelde profesyonellik şartıydı. Bizde bu ilke doğrultusunda 2 yıldır bizlerden hizmet bekleyen 1 milyon 100 bin kentlinin talepleri doğrultusunda hakkaniyet ve vicdanlı belediyecilik hizmetini hayata geçirmek için çabalıyoruz. Profesyonellik doğrultusunda hayata geçirdiğimiz çalışma ile kentimizde önemli ve kaliteli hizmeti hayata geçireceğiz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından personellere sertifika verildi.

Editör: TE Bilisim