Van Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün gelenekselleştirdiği temizlik kampanyalarının dördüncüsü Lütfiye Binnaz Saçlı İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Öğrenciler halka çevreyi temiz tutmaları konusunda uyardı.

Van Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün gelenekselleştirdiği temizlik kampanyalarının dördüncüsü Lütfiye Binnaz Saçlı İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde yapılan temizlik kampanyasına Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, Temizlik Müdürlüğü çalışanları, okul yönetimi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

‘Gri ve siyah değil mavi ve yeşil’, ‘Çevre bekçi ile değil, sevgi ile korunur’, ‘Her fidan bir umut her orman bir hayattır’, ‘Çevre temizliği için el ele’, ‘İmdat nefes alamıyorum’ pankartları taşıyan İlkokul öğrencileri okul çevresinde bulunan sokaklarda çevre temizliği yaparak broşür dağıttı.

HEDEF 30 KAMPANYA

Mahalle sakinlerinin de destek verdiği temizlik kampanyası ile ilgili konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, önceki yıl 25 temizlik kampanyası yaptıklarını belirterek, bu yıl içerisinde de 30 temizlik kampanyası yapmayı hedeflediklerini aktardı. Temizlik kampanyası öncesi temiz çevrenin önemine değinen Selim Bozyiğit ise, bu duyarlıktan dolayı Lütfiye Binnaz Saçlı ilkokulu yönetimine ve destek veren herkese teşekkür etti.

TEMEL AMAÇ DOĞAYLA DOST BİR ÇEVRE

Bozyiğit, “Halkımızın daha duyarlı olması ve temiz çevre bilincinin yayılması için bu tür kampanyaları yapıyoruz. Duyarlı bir genç nesille bu işi yapmak çevresine duyarlı bir neslin yetişmesine zemin hazırlamış olur. 5 Haziran Dünya Çevre Günü, dolayısıyla yaşanılabilir bir çevre, bir dünya, ekolojik bilinç ve doğayla dost doğru bir çevre yaratmak temel amacımızdır” dedi.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Lütfiye Binnaz Saçlı İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Adnan Özer ise halkın çevre temizliği konusunda duyarlı olmasını isteyerek, “Ne kadar temiz çevre olursa insanların sağlığı da o kadar artar. Bugün Van Belediyesiyle birlikte bunu yapacağız. Başta Belediye başkanımıza ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

Lütfiye Binnaz Saçlı İlkokulu öğrencilerinden Elif Karahan ise “Van Belediyesi Temizlik işçileriyle birlikte bu temizlik kampanyasını başlattık. Yarın 5 Haziran Dünya Çevre Günü olduğu için çevremizi koruyalım çöpleri yere atmayalım mesajı veriyoruz. Dere, Göl ve diğer akarsuları kirletmeyelim. Mahallelerde çöp saatleri vardır, belirlenen saatlerde çöplerimizi dışarıya koyarsak Belediye çalışanları gelir alır. Lütfen herkes duyarlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından mahallenin tüm çöpleri temizlenerek poşetlendi. 

Editör: TE Bilisim