Van’da 11-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan “İnşaat ve Mobilya Fuarı” Ortadoğu Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuar açılışına Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay’da katıldı. Açılış sonrası fuar yetkilisi ve diğer katılımcılar ile bir süre sohbet eden Atalay ardından fuar alanından ayrıldı.

 

Gerçekleştirilen fuarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, 11’i il dışından olmak üzere 34 firmanın fuara katıldığını söyledi. Güler, “34 firmamız var il dışından 11 firmamız var. Bizler bu tür fuarlarımızı yerel kalkınmaya daha çok önem veriyoruz. Dışarıdan gelen firmaların ilimiz ekonomisine çok da bir katkısı olmadığından dolayı daha çok yereli ön planda tutuyoruz. Burada da inşaatın tüm sektörlerini almadık daha çok malzemeye yönelik bir giriş yaptık bu Türkiye’de fuarcılıkta yeni başlayan bir trend alıcı ve satıcıyı sıcak ortamda birebir görüştürerek ticari verim sağlamayı hedefledik.” Dedi.

 

GÜLER: ZİYARETÇİ HEDEFİMİZ BİN

Ziyaretçi hedefleri hakkında da konuşan Güler şöyle devam etti: “En fazla bin ziyaretçi hedefimiz var. Bunu da günlere böldük. Çevre illerden Ağrı, Iğdır, Bitlis, Muş ve Hakkâri’de de çalışmalar yaptık ve yarından itibaren heyetlerimiz gelecek. Buradaki nihai hedef çok insan getirmek yerine nitelikli insanları getirerek alıcı ve satıcı buluşması yaşanmasını hedefliyoruz. Bu yıl Türkiye’deki en verimli üçüncü fuarını tarımda gerçekleştirdik. İnşaat birkaç yıldır durgunluk yaşanıyordu. Daha yeni yeni hareketlenme başladı. Burada başarı da başarısızlık da bizimdir. Eleştiriler de bizlere yapılsın ve kimse kimseyi farlar üzerinden eleştirmesin. Netice bize aittir. Bizleri eleştirebilirler.”

 

“EYLÜL’DE TURİZM FUARI OLACAK”

Önümüzdeki süreçte yapılacak olan fuarlarla ilgili de konuşan Güler, “Eylül ayının sonlarında çok önemsediğimiz Turizm fuarımız var bizler bu sene uluslararası nitelik kazandırarak bu fuarımız uluslar arası arenaya taşımak istiyoruz. Bunun ilk ayağı olarak da aynı tarihte uluslararası bir kongre yapıyoruz. Avrupa’nın ve dünyanın farklı ülkelerinden Ortadoğu ve Asya Pasifik ülkelerinden yaklaşık 250 katılımcının olacağı üst düzey dünya turizmde söz sahibi insanların da katılacağı uluslararası turizm kongresi gerçekleştireceğiz. Bu seneki iddiamız Türkiye’deki üçüncü büyük turizm fuarını Van’da yapmak istiyoruz. Ekim ayının sonunda ise bir ihraç ürünleri fuarımız söz konusudur. Onu da Ortadoğu pazarına yönelik geçen sene birincisini gerçekleştirdiğimiz fuarında ikincisini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren de bizler Van’a en az üç tane uluslararası fuar bırakmak istiyoruz.” İfade etti.

 

BOZKURT: GÜZEL BİR FUAR AÇTIK

Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt şu ifadelere yer verdi: “Güzel bir fuarın açılışını bugün yaptık. Fuar açılışı da güzel bir döneme denk geldi. Van bu sene inşaat anlamında önemli bir hareketlilik yaşıyor. Bu hareketliliğin ekonomiye ve berekete dönüşmesi anlamıyla bu fuar önemli bir tarihe denk gelmiştir. Dolayısıyla fuar organizasyonu yapanlara da çok teşekkür ediyorum. Biz Van Organize Sanayi Bölgesi olarak 10’un üzerinde firma ile fuara katıldık. Van OSB olarak buraya ev sahipliği yapmaktayız. Etkin bir destek sağlıyoruz fuara. Fuar güzel ve görkemli bir şekilde devam ediyor.”

 

“VAN’IN GELECEĞİNİN ÇOK İYİ GÖRÜYORUM”

Bozkurt son olarak, “Van’da yapılan yatırımlar ve başta İran, Suriye, Irak, Almaya gibi yatırımcıların Van’a gelmesi ve Van’ın bu iştah kabartması önemlidir. Bu büyük bir lokasyondur. Hükümetimizin de atmış olduğu adımlar yatırımcıların iştahı daha çok artırıyor. Ben Van’ın geleceğinin çok iyi olacağını düşünüyorum. Van bir Kocaeli, Bursa, İstanbul ile yarışabilecek bir ildir. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Van fuarcılık anlamında da tarih yazıyor. Son zamanlarda içinde 3 önemli fuar yaptı. Önümüzde de 2 önemli fuar var. Eksiklikler olabilir. Ancak önemli fuarlar yapılıyor. Van’ın ciddi bir şekilde bu fuarları sahiplenmesi gerekiyor. Bu anlamda herkesten bu desteği bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Fuara Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve çok sayıda kamu kurum kuruluş temsilcisi katıldı.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim