Ortadoğu Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve inşaat, mobilya ürünlerinin sergilendiği fuar, Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla kurdele kesimi gerçekleştirildi.

 

Açılış sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, Van'ın bir fuar şehri olduğunu söyledi.

 

Zorluoğlu, "Geldiğim günden bu yana burada 4’üncü fuarımızın açılışını yapıyorum. Çok kıymetli bir fuar alanımız var. Bu anlamda Kalkınma Bakanlığımıza bir kere daha teşekkür etmek lazım ki Van'a böyle güzel bir tesisi kazandırdı. Bizde Vanlılar olarak burayı çok iyi kullanmaya gayret gösteriyoruz." diye belirtti.

 

Daha önce turizm ve kitap fuarını, fuar ve kongre merkezinde yaptıklarını belirten Zorluoğlu şöyle konuştu:

 

"Yoğun bir katılımla 45 firma buraya katıldı. Bunlardan bir tanesi de yurt dışından. Dolayısıyla fuarımızın uluslararası bir tarafı da var. Van'da bu tür fuarların yapılması ve bu sayıların artırılması, bu fuarlar Van'ın ekonomik olarak gelişme ve kalkınmasına işaret ediyor. Bizde bu anlamda fuarlarımızı destekliyoruz. Fuarımızın devamı ve büyümesi için çaba göstermeye devam edeceğiz."

 

"VAN ARTIK BİR FUAR ŞEHRİ OLDU"

 

Fuarla ilgili bilgiler veren Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, bu yıl ilk olarak tekstil fuarını yaptıklarını aktardı.

 

Güler, "Van artık bir fuar şehri oldu. Bugün bir fuarımızı açtık. Önümüzdeki hafta bir fuarın daha açılışını yapacağız. Ramazan ayına kadar her haftayı bir fuar olarak değerlendireceğiz. Bu da Van'ın stratejik konumu ve potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor." şeklinde konuştu.

 

Fuara 45 firmanın katıldığını söyleyen Güler şunları kaydetti: " 8'i il dışından, bir tanesi İran'dan olmak üzere 45 firma stant kurdu. Bu firmaların büyük çoğunluğu ise ulusal ve üretici firmalardır. Zaten fuarların amacı da bölgedeki üretimi pazarlayacak unsurlar bulmaktır. Bunun da amacına hizmet eden bir fuar olacağını umut ediyoruz."

 

Fuara katılan firmalarda fuarda iyi iş görüşmeleri yapmayı hedeflediklerini aktardı.

 

Fuara Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: TE Bilisim