Rojava Mahallesi'nde meydan yolu olarak bilinen Kurtuluş Caddesinin asfaltlanması için İpekyolu Belediyesi çalışmalarına start verdi. Kilometrelerce uzunluktaki yolun kısa bir süre içinde asfaltlanması için ekipleri seferber ettiklerini açıklayan İpekyolu Belediyesi Eş Başkan yardımcısı Halis Çakır, ticari bir öneme sahip olan meydan yolunun her gün binlerce kişi tarafından kullanıldığını bu yüzden ekipleri bu yolun yapımı için acilen seferber ettiklerini söyledi.

Van İpekyolu Belediyesi asfalt çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Rojava Mahallesi'nde meydan yolu olarak bilenen Kurtuluş caddesinde asfalt çalışmaları için ön hazırlıklar başladı. Hayvan pazarına giden esnafların yoğunlukla kullandığı 3,5 kilometre uzunluğundaki caddenin tamamı asfaltlanacak. Mevsim şartlarını elverişliliği sona ermeden caddenin asfalt çalışmasının bitirilmesi için çok sayıda ekip seferber edildi. Çalışmaları yerinden incelemek üzere Fen İşleri Müdürlüğünden sorumlu İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcısı Halis Çakır, ekiplerle görüş alışverişinde bulundu.

‘KISA SÜREDE TAMAMLANACAK’

Bir süre yolda inceleme yapan Çakır, yaptığı açıklamada, “Şuanda yapımına başladığımız yolu her gün binlerce esnafımız hayvan pazarına gitmek için kullanıyor. Bu kadar yoğunlukta kullanılan yol artık kullanılamaz bir durumda. Yolun neredeyse tamamında çökmeler meydana gelmiş vaziyette. Kışın başında olsak da bu caddenin yapılmasını çok önemsedik. Esnafımızın mağduriyetini gidermek amacıyla kısa bir sürede asfalt çalışmasını bitirmeyi planlıyoruz.” Dedi.

EKİPLER SEFERBER

Kar yağışı başlamadan asfalt çalışmalarını bitirmek için ekipleri seferber ettiklerini açıklayan Çakır, satın alınan 30 aracın içinde yer alan birçok iş makinesinin de şuan asfalt çalışmalarında kullandıklarını belirtti. Çakır, belediyenin araç gereç ihtiyacı giderildikçe çalışmaların daha hızlı ve kaliteli olacağının altını çizdi. Asfaltlanacak olan hat üzerinde minibüs şoförlüğü yapan Murat Işık, bu yolun yapımı sadece kendileri için değil dışarıdan gelen tüccarlar içinde çok önemli olduğunu söyledi. Işık, hayvan pazarının sadece Van halkına hizmet etmediğini aynı zamanda Urfa, Antep ve çevresinde bulunan birçok ile de hizmet verdiğini ve gelen tüccarların bu yol hakkında defalarca sıkıntılarını dile getirdiğini ifade etti. (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim