İpekyolu Belediyesi kırsal kalkınmayı destekleme çalışmaları çerçevesinde, ilçe sınırları içerisinde bulunan çiftçilere tohum verilmişti. İpekyolu Belediye Meclis bünyesinde faaliyet gösteren Tarım ve Hayvancılık Komisyonu kırsal mahalleleri gezerek, ekilen tohumların filizlenmiş halini inceledi.  

İpekyolu Belediye Meclis üyelerinden oluşan Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, tarımsal faaliyetleri destekleme ve sürdürülebilir üretim için çiftçilerle el ele çalışmaya devam ediyor. Bu çerçeve de ilçe sınırları içerisinde bulunan çiftçilere Mayıs ayında mısır tohumu dağıtılmıştı. Kırsal bölgelerde bulunan 50 çiftçiye, 750 dönüme yetecek kadar, 150 torba tohum dağıtılmıştı. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, yaklaşık 2 aylık süre içerisinde filizlenen mısırları incelemek üzere kırsal mahallelerde incelemelerde bulundular.

Çiftçiler Kadir Akbaş belediyenin bu çalışmasından dolayı teşekkür ederek, şimdiden mısır filizlerinin beklenenin üzerinde boya ulaştıklarını kaydetti. Akbaş konuşmasının devamında, “Tohum desteğinden çok memnunuz. Ürünümüz, verdiğimiz emeğe değecek boyuta geldi. Tabi bizim emeğimizin olduğu kadar belediyenin emeği bizden daha fazla, çünkü bizlere ön ayak oldular ara ara belediye mühendisleri uğrayıp gereken yardımı ve desteği verdiler” dedi.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu yapmış olduğu incelemeleri rapor haline getirerek, önümüzdeki ayın İpekyolu Belediye Meclis birleşiminde görüşülecek.

Editör: TE Bilisim