İpekyolu Belediyesi Hafıziye mahallesinde yapmış olduğu 'Canan Saldık Kadın Parkının' açılışını yaptı. Çocuklara ve kadınlara park alanları yaratan İpekyolu Belediyesi, ilk açtığı kadın parkına 2010 yılında Van merkeze bağlı Kurubaş köyünde piknik yaparken askeri poligondan açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Canan Saldık’ın ismini verdi.

İpekyolu Belediyesi kente ferah bir nefes aldırmak için yeşil alanlar oluşturmaya devam ediyor. Yerel seçimlerden sonra hemen işe koyulan İpekyolu Belediyesi ilk parkına 2010 da Van merkeze bağlı Kurubaş Köyünde ailesi ile birlikte piknik yaparken askeri poligondan açılan ateş sonucunda yaşamını yitiren Canan Saldık’ın (16) ismi verildi. Canan Saldık Kadın Park’ının açılışına Saldık’ın Annesi ve babası, İpekyolu İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, Edremit Belediye Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, DBP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, Belediye meclis üyeleri, Barış Anneleri İnisiyatifi, Kadın Yaşam Merkezi, kadın kurumları ve çok sayıda kişi katıldı. İlk söz alan İpekyolu Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Esmer Kara, yapılan park hakkında tekinki bilgiler verdi. Kara, mahallede halkla birlikte yapılan görüşmeler sonucunda kadınlara yönelik park yapma kararı alıdıklarını belirledi. Kadınların spor alanları oluşturmaya çalıştıklarını aktaran Kara, parkın kadınlara hayırlı olmasını diledi.

BİDAV: ÇOCUKLAR ÖZGÜRCE YARINLARA KOŞSUN

Kara’ın ardından konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, Cizre, Yüksekova ve Diyarbakır’da kürce okulların mühürlenmesine değine ve dil üzerindeki baskıları kınayarak sözlerine başladı. Bidav, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Caddesi’nde Kürtçe eğitim için yapılmak istenen yürüyüşün valilik tarafından engellenmesine de tepki gösterdi. Son günlerde Rojava’ın Kobani Katonuna yönelik 3 taraftan başlayan çete saldırılarına değinen Bidav, “Yine Kürt halkına yönelik bir katliam girişimi var. Kürt halkını yok etmek istiyorlar. Ama ne olursa olsun artık ne dilimizi ne de bizleri yok etmeye kimsenin gücü yetmez. Artık gün Kürt halkının özgürlüğünü kavuşma gündür.” Dedi. Özgürlük mücadelesinde çok sayıda can yitirildiğini dile getiren Aygül, “Haklı mücadelemiz çok sayıda gencimiz annelerimiz şehit oldu. Bu canlardan birde Canan Saltık’tır. 2010 yılı da askerin açtığı kurşun sonucunda bir canımızda yitirdik. Bizde yitirilen canların unutulmaması için şuan açılışını yapacağımız parkın ismini Canan Saldık yaptık. Belki parkı küçük olmasından dolayı Saldık layık olmaz ama ismini yaşatmak istedik. Bu parkın bir daha çocukların ölmemesine vesile olmasını dilerim. Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ile birlikte çocukların özgürce koşup oynayacağı yarınların yakındır.” Şeklinde konuştu. Konuşmanın ardında Saldık’ın annesi Nuran Saldık’ın bir konuşma yapılması beklendi. Ancak anne göz yaşlarına hakim olmadığı için konuşamadı.

Bidav, baştan desteklerinden dolayı Faruk Keremoğlu ve park yapımında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından Saldık’ın annesi Nuran Saldık, babası Selim Saldık, Bidav ve Keser tarafından parkın açılış kurdelesi kesildi. Park açılışının ardında Saldık’ın mezarı ziyaret edildi.

Editör: TE Bilisim