Alımı yapılan 100 bin adet California solucan ile başlatılan faaliyet bugün itibari ile 1milyona ulaşmıştır. Aylık 3 ton civarında gübre üretimi gerçekleşmektedir. Üretilen gübrenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile yürütülen tarımsal faaliyetlerde kullanılacağı ifade edildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında ilaçlama çalışmalarına da başladı. Kırsal ve merkezi mahallelerimizde çevresel ilaçlama (uçkun) 9 Temmuz itibari ile başlatılmış ve bu çalışma hava sıcaklarının düşmesi ile beraber kent genelinde sürdürülecektir.

Öte yandan sürdürülebilirlik ilkesi ve sıfır atık projesi kapsamında uzun vadede hedeflerini yükseltmeyi planlayan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bu amaçla Veger ve Şehrivan Geri Dönüşüm firmalarıyla geçtiğimiz günlerde sözleşme imzalamış ve kentte günlük yaklaşık 70 ton ambalaj atığı toplatılmaya başlanmış durumda.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şeref Sayın, “Bu kentin ekolojik dengeye ve dahası duyarlı, bilinçli bir topluma ihtiyacı vardır. Yaşadığımız yer, soluduğumuz hava sadece insana ait değildir. Bunun bilinciyle herkesin sorumluluk sahibi olması gerekiyor. Bizde müdürlük olarak sokak hayvanları, çevre kirliliği ve sıfır atık gibi konularda yapılabilecek bütün çalışmaları yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim