Van son yıllarda çeşitli nedenlerden dolayı yurtlarını terk etmek zorunda kalan mültecilerin en çok uğradığı kentlerden başında geliyor. Sadece içinde bulunduğumuz 2019 yılının ilk 9 ayında resmi rakamlara göre Van’a 23 bin mülteci giriş yaptı. Van’a giriş yapan mülteciler Van’da barınma ve beslenme sorunlarıyla karşılaşıyor. Mültecilerin içinde bulunduğu zorluklar nedeniyle harekete geçen İpekyolu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Ekipleri,  Van Otogarında günlerce bekletilen mültecilere bir nebze de olsun yardımcı olabilmek amacıyla 500 kişiye yetecek kadar günlük yemek verirken,  mülteci ailelere battaniye desteğinde de bulunuyor.


 

 
Dün gerçekleşen yemek dağıtımına katılan Van Milletvekili Muazzez Orhan, İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Özlem Tüci ve Barış Anneleri; mültecilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.


 


Ardından bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, “Burada engelli, hasta ve hamileler bulunmakta. Savaş ve farklı sebeplerden dolayı yurtlarını terk ederek buralara gelmek zorunda kalan misafirlerimize herkes yardımcı olmalı. Yol boyunca birçok tehlikeyi atlatan mültecilerin de herkes gibi yaşama hakkı var. Mülteci insanlarımıza yemek ve battaniye dağıtımında bulunan İpekyolu Belediyesine ayrıca teşekkür ediyoruz “ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim