İpekyolu Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü, yol yapım, bakım, onarım, asfalt, parke, yol açma, kanal açma, stabilize, yol iyileştirme, kaldırım, drenaj, refüj ve yama gibi bir çok alanda çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalarda daha önce yolu bulunmayan kırsal mahallelerin yolları yapılırken, mevcut yollarda ise bakım ve onarım çalışması devam ediyor. Bu doğrultuda Bahçivan, Bostaniçi, Değirmenköy, Hacibekir, Kavuncu, Yeni Mahalle, Selim Bey, Karpuz Alan, Karşıyaka, Sarmaç ve Yalım Erez mahallelerin de yeni yol açma, onarım ve stabilize çalışması yapıldı.

Öte yandan, tarım mevsiminin başlaması ile bareber kırsal mahallelerde bulunan çiftçilerin daha fazla verim elde etmesi için gölet ve sulama kanallarındaki bakımı da üstlenen Fen İşleri Müdürlüğü; Ağzıkara, Aktaş, Baklatepe, Çalımlı, Erçek ve Kara Gündüz Mahallelerinde bulunan su bentleri, sulama kanalları ile göletler de onarım ve temizlik çalışması yaptı.

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler yine Değirmenköy, Esenler, Kavuncu, Ortanca, Bahçıvan, Bostaniçi, Hacıbekir, Hafızye, Halil ağa, Cumhuriyet, Sarmaç, Selim Bey, Şerefiye, Serhat, Yeni Mahalle ve Vali Mithat Bey mahallelerinde drenaj, kilit taşı, kaldırım, oluk, refüj ve asfalt yama çalışmaları gerçekleştirildi. Son olarak, engelli rampalarını onarırken, ilçenin değişik noktalarında bulunan ve yıkılmak üzere olan istinat duvarlarını ise yeniden inşa ettiler.

Editör: TE Bilisim