Van Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ile İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafında oluşturulan ‘Gıda Koordinasyon Ekibi’, İpekyolu ilçesinde bulunan okullarda kantin denetimi yaptı. 


Gıda Koordinasyon Ekibi ve İpekyolu Belediyesi zabıta ekipleri tarafından İpekyolu ilçesinde bulunan okullarda kantin denetimleri yapıldı. Okulların açılmasıyla birlikte başlayan denetimlerde ilçe genelinde 58 okul kantini denetlendi. Okul kantinlerinde yapılan denetimlerde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, kantinin ve personelin genel hijyen durumu, kullanılan gıdaların muhafaza koşullarına uygunluğu, gıdaların son kullanma tarihleri ve kantinlerde satışı yasak gıdalarla ilgili incelemeler yapıldı.


Yapılan denetimler sırasında kantinden sorumlu okul yetkilileri ve öğretmenlerle görüşülerek denetimlerin amacı, denetim sırasında tespit edilen eksiklikler ve bu eksikliklerin giderilmesi için bilgilendirmeler ve uyarılar yapıldı. Denetimler sırasında eksiklileri bulunan 4 okul kantini hakkında tutanak tutuldu. Bir ay içerisinde eksiklerini tamamlamayan okul kantinleri hakkında cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim