Yıl boyunca yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Kayakeser, dur durak bilmeden canla başla çalıştıklarını belirtti.

 

Bakanlık başta olmak üzere ilçe kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü katkılarıyla vatandaşlara en iyi hizmeti sunmaya devam ettiklerini ifade eden Kayakeser, “2015-2016 eğitim öğretim yılı döneminde açtığımız kurslar; mesleki kurslar, okuma yazma kursları, açık öğretim lisesi, açık öğretim ortaokulu, üniversiteye yönelik yetiştirme kurslarımızdan oluşmaktadır. Mesleki kurslarımıza 6 bin 828 öğrenci, genel kurslarımıza 6 bin 638 öğrenci, okuma yazma kurslarına bin 908 öğrenci, tabi bunlara belgeleri de verildi. Bunun yanı sıra açık öğretim ortaokulu ve liseye devam edemeyenleri hemen alıp kaydediyoruz. İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle KEP2 Projesi kapsamında bütün okullarımızda tarama yaptık. 10 bin 16 öğrencimiz açık öğretim lisesine, 18 bin 242 öğrencimizi de açık öğretim ortaokuluna kaydettik. Üniversitelere yönelik destekleme ve yetiştirme kurslarımıza sene başında açtık ve 832 öğrenci ile başladık. Üniversite sınavlarına girip iyi puan alan öğrencilerimiz bulunuyor. İyi puan alan ve açık öğretim lisemizde mezun olup da tıpı okuyan başarılı öğrencilerimiz var. Bu bizim için gurur verici. İnşallah bu çalışmalarımız daha da ileri seviyeye gidecektir. Bakanlığımız bize sonsuz destek veriyor, kaymakamlığımız, ilçe milli eğitim müdürlüğümüz bize bu konuda gerekli her türlü desteği sunuyorlar. Bize olanak sağlandıkça bizde eğitim dışında kalmış öğrencilerimizi yaygın eğitime alıp yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

“Kursları halkımızın ayağına götürüyoruz”

Bu yıl iyi bir performans sergilediklerini de sözlerine ekleyen Kayakeser, “Bu yıl özellikle bugün itibari ile tüm kurslarımızda 44 bin 362 öğrenciye hizmet vermişiz. Bu da birçok ilçenin nüfusunda fazla bir öğrenci sayısını önümüze çıkartıyor. Olanaklarımız iyi, bakanlığımız her türlü desteği sunuyor. Bizde verilen destekler çerçevesinde gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Sayımızın bu şekilde artmasının en büyük nedeni KEP2 Projesi kapsamında taramalar gerçekleştirmemizdir. O taramada zorlada olsa ikna edip öğrencilerimizi getirip kayıt ettiriyoruz. Tespitlerimizi iyi yaparak çalışıyoruz. Mesleki ve genel kurslar için de bütün ilçelere gidiyoruz. Yer bulduğumuz anda orada kurslar açıyoruz. Kursları bir nevi halkımızın ayağına götürüyoruz. Bu eğitimi alan halkımızda gelir elde ederek, aile ekonomisine de katkıda bulunuyor. Kurslarımız aynı zamanda istihdam da oluşturuyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim