İpekyolu Belediyesi tarafından kadın sorunlarının tespiti, bu sorunların çözümü,  kadın politikalarının oluşturulması, kadınlara yönelik projelerin hayata geçirilmesi ve belediye yönetiminde daha etkili bir kadın temsiliyetinin sağlanması amacıyla İpekyolu Belediyesi Kadın Meclisi oluşturuldu.

 

İpekyolu Belediyesi tarafından bir süredir, yürütülen kadın meclisi kurma çalışmaları tamamlandı. Kadın sorunlarının tespiti, bu sorunların çözümü,  kadın politikalarının oluşturulması ve kadınlara yönelik projelerin hayata geçirilmesi ve belediye yönetiminde daha etkili bir kadın temsiliyetinin sağlanması amacıyla İpekyolu Belediyesi Kadın Meclisi ilan edildi. Berivan Kültür Merkezinde ilan edilen toplantıya Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Nermin Unat, Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ferahat Akın ve Kadın Kurul Sözcüsü  Meryem Deniz ile birlikte çok sayıda kadın kurulu üyeleri katıldı. Divanın belirlenmesinin ardından kadın meclisi deklarasyonu okundu. Daha öncesinden kadın kurulu olarak faaliyetlerini yürüten kuruluş, Meclis çatısı altında faaliyetlerini yürüteceği kararlaştırıldı. Oluşan Kadın Meclisi, kadın sorunlarının çözümü konusunda güçlü bir kadın politikasının oluşturulması ve yönetimde kadınları daha fazla söz sahibi kılmayı amaçlayan politikalar izleyecek. 23 kadından oluşacak olan yeni yönetim, 6 ayda bir, bir araya gelerek yeni yönetim oluşturulacak.

 

Toplantı sonunda son dönemde gelişen baskı ve tutuklamalara dikkat çekmek amaçlı barış mesajı okundu. Barış mesajını okuyan İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Nermin Unat, toplumun tüm dinamikleri ile barışın yeniden inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi. Unat Açıklamada şu ifadelere yer verdi. " Bizler İpekyolu Belediyesi Kadın Meclisi olarak, savaşın halklar üzerinde yarattığı tahribatın son bulması ve umudun yeniden inşa edilmesi için toplumdaki diğer tüm dinamikler gibi barışın elzem olduğunu düşünüyor ve bir an önce barışın sağlanması için girişimlerde bulunulması savaş ve katliam pratiğinin hemen terk edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Savaşa hayır barış hemen şimdi " diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilisim