Çevremizi ve hayvanları korumayı temel düstur edinen belediyecilik anlayışıyla her gün rutin olarak sokak hayvanlarını besleyen ve bakımını yapan İpekyolu Belediyesi, tüm kentin takdirini kazanmaya devam ediyor. Sadece İpekyolu’nda ikamet eden yurttaşlarımız değil, diğer ilçelerde yaşayan hayvan sever yurttaşlarımız bile hayvanlarının bakımı ve beslenmesi için İpekyolu Belediyesi’ne başvuruda bulunuyor.

55 BESLEME NOKTASI

Ekipler, yaşam ortaklarımız olan sokak hayvanları için 55 besleme noktasında atık yemek, bayat ekmek ve mama toplarken,  günlük toplanan ortalama 500 kilogram atık yemek ve 150 kilogram bayat ekmek İpekyolu sınırları içerisinde bulunan ve yine belediye tarafından oluşturulan hayvan beslenme odaklarına bırakılıyor.

MAMA VE BAKIM DESTEĞİ SUNULUYOR

Duyarlı vatandaşların desteğiyle gelen ihbarlar doğrultusunda yaralı hayvanların tedavisini gerçekleştiren ekipler yine hayvan severlerin isteği üzerine mama ve bakım desteğinde de bulunuyor.

TEDAVİLERİ YAPILIYOR

Ekipler sokakta ve ya kırsalda çeşitli sebeplerle yaralanan hayvanları duyarlı vatandaşların da desteğiyle alıp tedavisi için hayvan hastanesine götürülüyor. Burada yapılan tedavi ve bakımdan sonra yaşam alanlarına tekrardan bırakılıyor.

Editör: TE Bilisim