ŞEHRİVAN EĞİTİM: ÖNDER ALTINAL - İpekyolu Belediyesi’nin eğitime destek çalışmaları kapsamında hayata geçirilen Zenginleştirilmiş Kütüphane’nin (Z Kütüphane) ilki Mimar Sinan İlk ve Ortaokulu’nda açıldı.

 

Kütüphane açılışı için okula gelen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, burada İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, okul öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı. Öğrenci ve öğretmenler Kaymakam Öztürk’e çiçek takdiminde bulundu. Öğretmen ve öğrenciler ile sohbet eden Öztürk ardından kütüphanenin açılışına geçti.

 

DAHA ÖNCE AÇILACAKTI

Karşılama törenin ardından kütüphane geçen Öztürk, Z Kütüphane hakkında açıklamalarda bulundu. Öztürk ilk olarak şunları söyledi: “Bu açılışı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yapacaktık. Hepinizin bildiği o gün geceden başlayan kar sabaha kadar etkili oldu ve okullar sabah Valilik kararıyla tatil edildi. Açılışımızda bugüne kaldı. Biz aslında zenginleştirilmiş kütüphaneyi öğretmenler günü hediyesi olarak 24 Kasım’a denk getirmiştik. Ancak bugüne kısmetmiş. Ben buradan öğretmenler gününü kutluyorum. Şehit olan, görevleri başında vefat eden, depremden dolayı şehit olan öğretmenlerimiz var. Ben buradan onlara rahmet diliyorum.”

 

“EĞİTİM BİZİM ÖNCELİĞİMİZDİR”

Eğitime büyük önem verdiklerini söyleyen Öztürk, “Bizim bu projemiz 3 aylık bir projedir. Bugün Z kütüphanesi açılışının ilkini gerçekleştiriyoruz. 9 okulumuzda Z  kütüphanesi çalışmamız var. Bu çalışmalar Aralık ayı sonunda bitmiş olacak. İpekyolu Belediyesi olarak okullara, eğitime katkımız devam edecek. Biz neticede kaymakamız ama elimizde imkan olduğu sürece eğitime destek vereceğiz. Biz belediyenin imkanlarını eğitim için seferber ediyoruz. Eğitim bizim önceliğimizdir. Çocukların eğitilmesi, topluma kazandırılması, iyi bir nesil ortaya çıkması bizim önceliğimiz olduğu için, belediyenin imkan ve fırsatlarını okullarımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz için kullanıyoruz.” Diye konuştu.

 

ÖZTÜRK ÇALIŞMALARI ANLATTI

Göreve geldikleri süre içinde 30 okulun bahçesinde çocuk parkı yaptıklarını belirten Öztürk, merkeze uzak kırsal mahallelerin okullarında bu parkları yaptıklarını kaydetti. Öztürk şöyle devam etti: “Merkezden 60 kilometre uzaklıktaki kırsal mahallelerin okulların bahçesinde İpekyolu Belediyesi’nin parklarını görebilirsiniz. Merkezde de yine 14 anaokulumuzun bahçesinde çocuk parkları yaptık. Yaz dönemi boyunca 20’ye yakın okulumuzun bahçesinde asfalt çalışması yaptık. Mahallelerimizde kilit taşı çalışması yaptık. Yine olarak devam eden semt sahası çalışmamız var. Okul bahçeleri çocuklarımızın, gençlerimizin kullandığı mekanlar ve korunaklı mekanlardır. Bu yüzden 15 okulumuza semt sahası kazandıracağız.”

 

“ÇABALAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Öztürk, belediye ve kaymakamlık olarak eğitime destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi ve son olarak, “Bizim için okumak, ilim edinmek, bilgiye ulaşmak, kitapla kendimizi geliştirmek, ülkemizin ve toplumumuzun hak ettiği yerde olması için belediye ve kaymakamlık olarak çabalamaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

Öztürk konuşmasının ardından katılımcılar ile birlikte kütüphanenin açılış kurdelesini kesti. Kütüphane hakkında bilgi alan Öztürk, öğrenci ve okul öğretmenleriyle yaptığı sohbetin ardından okuldan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim