Van’ın İpekyolu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Kayakeser, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte yeni kurslara da başlayacaklarını söyledi. 

Açıklamalarda bulunan Müdür Kayakeser, “Yeni eğitim öğretim döneminde yeni kurslarımız da olacak. Müdürlük olarak geçen sene verdiğimiz kurslara ilaveten bu yıl daha değişik kurslar vermeyi de planlıyoruz. Hızlı klavye, Arapça ve Osmanlıca kurslarımız da bu kapsamda açılacak. Geçen sene ücretsiz olarak verdiğimiz işaret dili kursumuz, özellikle adliye ve hastanelerimizdeki ihtiyaca cevap vermeye başladı. Bunun yanında hasta kabul, aile eğitimlerimiz de olacak yine önceki senelerde başlattığımız okuma yazma kurslarımız ise müdürlüğümüz bünyesinde hem de tüm okullarımızda devam edecek” dedi.



“Öğrenci sayımız 44 bin 849’a yükselmiş oldu”


Kayıt dışı kalan öğrencileri de açık ilköğretim ve liselere kazandırdıklarını ifade eden Kayakeser, “Bizler için en önemli konulardan bir tanesi de kayıt dışı kalmış okuma yazma bilip de okula kaydını yapmayan çocuklarımızdır. Bizler yaptığımız çalışmalarla bu öğrencilerimizi tespit ederek ortaokul ve açık liselerimize kayıtlarını yapıyoruz. Bu anlamda da geçen sene 22 bin civarında olan öğrenci sayımız bugün itibarıyla 29 bin civarında bir sayıya ulaştı. Yine önceki sene mesleki, sosyal ve kültürel kurslarımıza devam eden kursiyer sayımız 11 bin civarında iken şu anda 15 bin 760 sayısına ulaşmıştır. İnşallah önümüzdeki dönemde bu çıtamızı yükselterek çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Öğrencilerimizin genel toplamı ise 44 bin 849’a yükselmiş oldu” ifadelerini kullandı.


Burada verilen kursların faydalarını gördüklerini dile getiren Kayakeser, “Destekleme kurslarımıza gelen kimi öğrencimiz güzel üniversitelere gitti. Bu da bizleri sevindirmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hazırladığı projeler kapsamında kurs açmaya da devam ediyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hazırladığı proje kapsamındaki kurslarımız şu anda devam ediyor. Ancak diğer kurslarımıza yaz tatili nedeniyle ara vermişiz, tatilin bitmesinin hemen ardından kurslarımız yeniden başlayacak. Kısacası bakanlığımız tarafından bizlere sağlanan olanakları en son noktasına kadar değerlendiriyoruz. Kursiyerlerimizin birçoğu da bu sayede hem öğreniyor hem de ailelerine katkıda bulunuyorlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim