İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kış mevsimi nedeniyle ara verilen parke taşı döşeme faaliyetlerine havaların ısınmasıyla beraber tekrar başladı. Asfalt çalışmalarına ise Mayıs ayında başlayacak.

 

Van Merkez İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 90 bin metrekare parke taşı, 50 kilometre sahti kaplama ve 100 bin ton asfaltın ihalesinin sonuçlanmasının ardından havaların ısınmasıyla beraber ilk olarak parke taşı döşeme faaliyetlerine başlandı. Fen İşleri Müdürlüğü, yaptığı planlama çerçevesinde geçen sene zamanlama ve hava şartları nedeniyle yapımı gerçekleşmeyen yol ve sokaklardaki parke taşı döşeme çalışmalarına eş zamanlı olarak başlandı.

 

ASFALTLAMA MAYIS’TA

Çarşı merkez ara sokakları, Bostaniçi Gündoğdu sok. Karpuzalan Mahallesi, Vali Mithatbey Mahallesi, Halk Eğitim Merkezi arka sokağı ve Cumhuriyet Mahallesi 3’üncü Sokak’ta başlarken, yol asfaltlama çalışma faaliyetlerine de mayıs ayının başlarında başlayacak.  İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır ve Fen İşleri Müdürü Seher Akşitkutay Kartal çalışmaları yerinde inceledi.

 

5 EKİPLE ÇALIŞIYOR

Fen İşleri Müdürü Seher Akşitkutay Kartal çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, çalışma sezonuna başladıklarını, mevsim şartlarına göre ilk olarak parke taşı döşeme ve yama çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Şuan eş zamanlı olarak halkın yıllardır şikayet ettikleri ara sokaklardaki stabilize ve ham yolların yerine parke taşı döşemesi yapıyoruz. Hedefimiz şuanda başlattığımız mahalle ve sokaklardaki çalışmaları tamamlamak bunun için an itibariyle 5 ekiple çalışma yürütüyoruz. İlçedeki eksik kalan tüm yol ve sokaklardaki çalışmalarımızı bitireceğiz. Geçen yıl yolların yüzde 80’nini tamamlamıştık, kalan yolların asfaltlama çalışmasına, Mayıs ayında 2 ekip başlayacağız. Kırsal mahallelerdeki yolların onarım ve yapımı için 50 kilometre sahti kaplama ihalesi gerçekleştirdik. Bu sahti kaplamanın 25 kilometresini Bostaniçi bölgesi, 25 kilometresini de Erçek bölgesinde bulunan mahalle yollarında faaliyette koyacağız. Amacımız tüm yol ve sokakların ulaşıma ve yaşamı kolaylaştıracak şekilde hizmete sunmaktır.” Diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim