Ömer Faruk TOKTAŞ-Şehrivan


 

Son dönemlerde çıkan bir yenilenme kararı ile AK Parti Genel Merkezi tarafından atamaları yapılan İlçe Başkanlarından Rasim Aslan AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda görevi Eski İlçe Başkanı Yavuz Kuşan’dan devraldı. Toplantı AK Parti Milletvekili Mustafa Bilici’nin katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda açıklamalarda bulunan Eski İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan “Yaklaşık bir yıl önce İpekyolu İlçe Başkanlığı bizlere verildiği zaman elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Değerli İlçe Başkanımız Rasim Aslan ağabeyimi uzun zamandan beri tanıyorum. Yol yordam bilen bir ağabeyimiz olduğu için de verilen kararın yerinde olduğunu düşünüyorum.” Dedi. İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan “Bugüne kadar yapılan güzel hizmetlere bir şeyler katarak bu bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Rabbim bizleri sizler başta olmak üzere bize güvenenlere karşı mahcup etmesin inşallah.” İfadelerini kullanırken, AK Parti Milletvekili Mustafa Bilici iki başkanında birbirinden değerli ve yetenekli isimler olduğunu belirtti.

KUŞAN: BİZİM DAVAMIZ BÜYÜK

Yeni İlçe Başkanı Rasim Aslan’ı uzun zamandan beri tanıdığını belirten Yavuz Kuşan “Sayın Milletvekilim, Değerli İlçe Başkanım ve basınımızın güzide mensupları hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle içinde bulunduğumuz bu bereketli ayın hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bunun yanında İslam Coğrafyası’nda dökülen kanların bir an önce durmasını ve oralarda bulunan kardeşlerimizin de refaha kavuşmasını diliyorum. Yaklaşık bir yıl önce İpekyolu İlçe Başkanlığı bizlere verildiği zaman elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışmıştık. Yönetimlerimizi kurduk, binalarımızı oluşturduk ve teknik alt yapıyı hazırladık. Teşkilatı oluştururken o kadar çok başvuru vardı ki dostlarımız kırılmasın diye bir de istişare heyeti kurduk. İlerleyen dönemlerde öğrencilere elimizden geldiğince yardım ettik. Zor durumda olan ailelerin sesini duyurduk. Değerli İlçe Başkanımız Rasim Aslan ağabeyimi uzun zamandan beri tanıyorum. Yol yordam bilen bir ağabeyimiz olduğu için de verilen kararın yerinde olduğunu düşünüyorum. Umarım hepimizin yolu bu noktadan sonra açık olur. Karşımıza çıkan engelleri kolaylıkla aşmayı başarabiliriz. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bizim davamız ve derdimiz büyüktür. Kimseye darılacak vaktimiz yoktur. Bize ileri dönemde verilen görevleri de yapmaya hazırız.” İfadelerini kullandı.

ASLAN: BAŞBAKANIMIZA O HEDİYEYİ VERECEĞİZ

İlerleyen dönemlerde yapılması gerekenin var olan hizmetleri daha da ileri taşımak olduğunu belirten Rasim Aslan “Bugün burada, bir koltuk değişimi değil bir nöbet değişimi için toplanmış bulunmaktayız. Bugün yanımızda olarak bizleri onurlandıran Sayın Milletvekilimiz Mustafa Bilici’ye teşekkürlerimizi sunuyorum. Öncelikle İpekyolu İlçe Başkanlığımızın öncesinde bu görevin muadili olan merkez ilçe başkanlığımızda görev yapmış eski milletvekillerimiz İkram Dinçer'i, Vesim Yaviç’i, Hekim Karabıyık'ı, Burak Şahin'i, Aydın Koçu, Abdulmenaf Keyifli'yi ve son olarak İpekyolu İlçe Başkanımız değerli kardeşim Yavuz Kuşan'ı tebrik ediyorum. Partimizin de tüm yönetim kollarını, partimize ve davamıza bu güne kadar ki hizmetlerinden dolayı tebrik ediyor şükranlarımı arz ediyorum. Daha da önemlisi bugüne kadar bu davaya gönül vermiş büyük emekler harcamış tüm Vanlı hemşerilerimi ve partidaşlarımı sevgiyle kucaklıyorum. Bugüne kadar yapılan güzel hizmetlere bir şeyler katarak bu bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Rabbim bizleri sizler başta olmak üzere bize güvenenlere karşı mahcup etmesin inşallah. Değerli arkadaşlar önümüzde ilk olarak 31 Temmuz’da Sayın Başbakanımızın ilimizi şereflendireceği büyük miting, akabinde 10 Ağustos’ta ki cumhurbaşkanlığı seçimi var. İnşallah hak ettiği oranda bir oyla Van halkı olarak Başbakanımıza güzel bir hediye takdim edeceğiz. Bundan sonraki süreçte en önemli önceliğimiz; başta ülkemizi özelde ise bölgemizi oldukça yakından ilgilendiren çözüm sürecine bir taş daha koymak olacaktır. Sevgili arkadaşlar ben tekrar değerli kardeşim Yavuz Kuşan Bey ve tüm çalışma arkadaşlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Siz değerli dava arkadaşlarıma da katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” Diyerek ekledi.

‘İKİ BAŞKAN DA BİRBİRİNDEN DEĞERLİ’

AK Parti Milletvekili Mustafa Bilici ise yaptığı açıklamalarda “AK Parti İl Teşkilatımızı ilk kurduğumuz zamanlarda Yavuz Kardeşimiz bizim yanımıza sürekli gelir giderdi. O zamanlarda her ne kadar şimdiki olgunluğuna sahip olmasa da gözlerinden ne kadar gayretli bir kişilik olduğu anlaşılıyordu. İleride bu noktalara gelebileceğini tahmin etmek zor olmadı bizim için. Rasim Ağabeyimizde oldukça tecrübeli isim gerçekten. Onun ismini birçok siyasi partiden duyduk öyle tanıdık. Bu değişim ve yenilenme umarım herkes için hayırlı olur.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim