Okulların çevresini yeşillendirmek için İpekyolu Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ve ilçe okul öğrencilerin katılımlarıyla fidan dikimi yapıldı.

 

“Yeşil Bir İpekyolu” sloganı ile çalışmalarını yürüten İpekyolu Belediyesi, baharı fidan dikerek karşılıyor. Fidan Dikim Şenliğine, İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Cemil Öztürk'ün katılımı ile Fevzi Geyik İlköğretim Okulundan başlandı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Fidan Dikim Şenliği’nde meyve, top akasya ve gülfidanları dikildi, öğrenciler bu alana “Sevgi Bahçesi” ismini verdi. Oldukça renkli geçen etkinliklerin diğer okullarda da devam ettirileceği belirtildi.

 

Çocuklara meyvecilik kültürünü ve ağaç sevgisini aşılamak için yürütülen proje kapsamında alana uygun olan tüm okul bahçelerinde “Mini Hobi” bahçeleri kuruluyor. Proje kapsamındaki alanların etrafı Elma, kiraz, şeftali, armut ağaçları ve gül fideleri ile süsleniyor. Bu çalışma ile meyvecilik kültürünün küçük yaşta kazandırılması, çocuklara meyve yetiştiriciliğinin öğretilmesi ve çevrenin yeşillendirmesi hedefleniyor. Bu kapsamda cami çevrelerinde de fidan dikimi yapılıyor. “Yeşil Bir İpekyolu” projesi kapsamında İlçede 10 bin ağaç dikilecek. 

Editör: TE Bilisim