Türkiye’nin her tarafından, Ankara’ya Barışı haykırmak için giden ve aralarında Van STK’larınında bulunduğu kitleye karşı gerçekleştirilen barbarca katliamın ardından, Van STK’ları ziyaret eden İpekyolu Belediyesi başsağlığı dileklerinde bulundu.

 

Van Merkez İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Veysel Keser Eşbaşkan Yardımcıları Nermin Unat, Halis Çakır ve Belediye Meclis üyelerinden oluşan heyet, Ankara da gerçekleştirilen katliamdan dolayı, Van’daki Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. İlk olarak Kurdi-Der’ i ziyaret eden heyet daha sonra, KESK, SES, Eğitim Sen ve Tümbel Sen’i ziyaret ederek başsağlığında bulundular.

 

KESER: TÜM TÜRKİYE HALKLARI HEDEF ALINARAK KATLEDİLDİ

İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, ziyarette yaptığı açıklamada, Ankara katliamında bütün Türkiye halkları hedef alınarak katledildiğini dile getirdi. Keser “Öncelikle biz bu katliamı bütün öfkemizle kınıyoruz. Bu katliam barışın ne kadar elzem olduğu gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Türkiye’nin seçimden daha acil olan ihtiyacı barıştır. Barış için Ankara’ya yürüyen Sivil Toplum Kuruluşlarımız maalesef katliama maruz kaldılar. Buradan da anlaşılacağı üzere barışı isteyemeyen kesimler barışı hedef almışlardır.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim