Irak’ın başkenti Bağdat’tan gelen kalp hastası N.F.H., Lokman Hekim Van Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. 


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Halil Başel, Bağdatlı hastanın kalp rahatsızlığı nedeniyle önce İstanbul’daki hastanelere gittiğini, ancak doktorların ameliyatının çok riskli olduğu söylemleri üzerine Van’a geldiğini söyledi. Başel, “55 yaşındaki Bağdatlı hastamız, İstanbul’da anjiyosu yapıldıktan sonra ameliyat olmasına karar veriliyor. Ancak doktorların olumsuz söylemleri nedeniyle hasta, bir yakınının vasıtasıyla bize ulaştı. Hastanemize gelen hastanın yaptığımız tetkikler sonucunda kalp ameliyatı olmasına karar verdik. 10 gün önce hastamızı ameliyat ederek 4 damarını değiştirdik. Ameliyatta bir sıkıntı yaşamadık. İnşallah hastamızı iki gün sonra taburcu edeceğiz. Irak’taki hastane şartlarını iyi bilmediğimiz için bakımı sıkıntılı olur düşüncesiyle kontrol sürecini de burada geçirip öyle taburcu edeceğiz” dedi.
İlk defa Bağdat’tan bir hastanın geldiğini vurgulayan Başel, “Kuzey Irak’tan zaman zaman hastalarımız geliyordu, ama bize ilk kez Bağdat’tan hasta geliyor. Üstelik İstanbul’u bırakıp Van’a gelmeleri bizi sevindirdi. Kalp ameliyatında hasta her zaman güvendiği yere gitmek istiyor. Vanlılar kalp ile ilgili bir sorun olduğunda ‘İstanbul’a mı gitsek’ diye düşünüyorlar, ama hastamız İstanbul’daki imkanları bırakıp Van’a gelmiş” diye konuştu.


N.F.H.’nin Türkçe konuşamaması nedeniyle tercümanlığını yapan eşi H.M.H. ise “Bir akrabamın vasıtasıyla buraya geldik. Bağdat’ta imkanlar kötü. Buradaki teknoloji ve her şey daha iyi. Allah sanki yeniden hayat verdi” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim