Van'da geçen yıl PKK'nın saldırısında 5 yaşındaki kızıyla yaralanan İranlı Vedut Rezaian, 13 günlük nevruz tatili için Türkiye'yi tercih etti. Baba Rezaian, terörden mağdur olmalarına rağmen tatillerini Van'da geçirmeye karar verdiklerini anlattı.

 

"KORKMUYORUZ"

Kurban Bayramı'nda ailesiyle dolaşırken patlamanın yaşandığını anımsatan Rezaian, şöyle konuştu:

"Bayramda ailemle tatilimizi geçirmek için Van'a gelmiştik. Dışarı çıkıp gezmek istedik. Bir anda bomba patladı. Ne olduğunu anlayamadım. Kızım ve ben yaralandık. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim. Yüzüm gözüm kanlar içindeydi. Kızım da elinden ve gözünden yaralanmıştı. Her ne olursa olsun korkmuyorum. Yine ailemle beraber Van'a tatilimizi yapmaya, nevruzu kutlamaya ve alışveriş yapmaya geldik."

 

"RÜYAMDA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I GÖRDÜM"

Patlamadan önce rüyasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gördüğünü ifade eden Rezaian, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan rüyamda bana fotoğraf çektirmek istediğini söyledi. Bana sarıldı, fotoğraf çektirdik. Uykudan uyandıktan sonra kardeşime Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rüyamda gördüğümü söyleyince şaşırdı. Ondan sonraki gün patlama gerçekleşti. Bizler yaralandık ama Allah'ın izniyle üniversite hastanesine kaldırıldık. Sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bizi ziyarete geldi. Ziyaretiyle mutlu olduk. Rüyamı ona da anlattım."

Rezaian, terör saldırılarının birçok ülkede yaşandığını belirterek, "İran'daki arkadaşlarım 'Türkiye'ye gitme orası tehlikeli' dediler ama ben Türkiye'de kendimi güvende hissediyorum." diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim