ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - İran'ın önemli yatırımcıları program kapsamında Van'a geliyor. Van'a gelecek olan İranlı yatırımcılar bir takım toplantı ve ziyaretin ardından Bitlis ile Muş'a gidecek.

 

İran'da önemli tekstil yatırımcısı olan isimler Van'a geliyor. 23-24 Kasım tarihleri arasında Van, Bitlis ve Muş'ta düzenlenecek olan programlar için Van'a gelecek olan İranlı tekstil yatırımcıları bir takım toplantı ve ziyaretlerde bulunacak.

 

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, "Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı organizasyonuyla bölgemizde gelişmekte olan tekstil sektörünü İran pazarına tanıtmak ve tekstil sektöründe iki ülke arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla İran’dan bir heyet bölgemize ziyaret düzenleyecektir." Denildi.

 

VAN'DAN SONRA BİTLİS VE MUŞ ZİYARET EDİLECEK

Program hakkında da bilgiler verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın daveti üzerine bölgemize gerçekleşecek olan ziyaret, 23 Kasım Perşembe günü yapılacak ortak toplantı ile başlayacaktır. İran’ın Tebriz ve Urumiye kentlerinden işadamları, sanayi ve ticaret odası temsilcileri ve kamu görevlilerinin yer aldığı heyet, Van’da tekstilci işadamları ile ortak toplantının ardından Van Tekstilkent’i ziyaret edecektir. Ziyaretin ikinci gününde Bitlis ve Muş illerimizdeki tekstil fabrikalarını ziyaret edecek olan heyet, bu illerimizde de işadamları ile görüşmeler yapacaktır."

Editör: TE Bilisim