Geçtiğimiz günlerde 3'üncü kez hakim karşısına çıkan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve 13 sanığın tahliyelerinin yankıları sürüyor. Kaya özgürlüğüne kavuşur kavuşmaz kent genelinde büyük sevinç hakim olurken, tahliye sonrası geçmiş olsun mesajları da gönderilmeye devam ediyor. Vali Münir Karaloğlu'nun attığı twit ile Kaya ve arkadaşlarına geçmiş olsun mesajını iletmesinin ardından bir çok siyasetçi, STK lideri ve iş adamı da kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Vanlı iş adamı Burhan İnan da Kaya'ya geçmiş olsun mesajı ileten isimlerden oldu. "Tutuklu olan Van Belediye başkanı Bekir Kaya ve arkadaşlarının bugün yapılan yargılaması sonucu tahliye edilmesi, Van’lı bir genç olarak beni sevindirmiş, mutlu etmiş ve ümitlendirmiştir." diyen İnan, mesajında şu sözlere yer verdi, "Barışa uzanan sürecin mutlu devamı tahliyeleri yerinde buluyor ve toplumsal barışa destek verecek bir davranış olarak nitelendirmekteyim. Bahara girdiğimiz şu günlerde, tahliye kararının bahar havası estirerek, rüzgarının barışa, kardeşliğe, birlikteliğe esmesini diliyor, bu rüzgarın yüzlerde tebessüme barış ve huzura katkı sağlayacağı, ilimizde olduğu gibi diğer illerdeki yanık yüreklere de su serpeceğine inancını taşıyorum. Diyorum ki; İnancından şüphesi olmayanın, her türlü hürriyetten korkmaması gerekli, sürecin siyasal ayağındaki bu rahatlığın olması gerekliydi. Nedir bu dersek, milletimizin güveni olmalı, milletimizin istikrarı olmalı, milletimizin huzuru olmalı, milletimizin refahı olmalı, işte sonunda güzel neticeler beklediğimiz ve keyifli taraflarını hep birlikte göreceğiz ve yaşamak dileğiyle…

Burada herkese, her kesime, siyasetçiler başta olmak üzere bir çok görev düşmektedir özellikle bizler ve ilimiz için önemi büyük değerli Medyanın da olumlu yaklaşımıyla sürecin isabetli gitmesi gerektiğine ve bundan sonra da herkesin üzerine düşeni yapması ile böyle devam edeceğine inandığımı söylemekten sevinç duyuyorum. Yürekten inandığım esen bu rüzgar ile geçmişte yapılmış bazı yanlışlar eğer yapılmazsa bu işten başarılı bir şekilde çıkacağız.

Acılardan dolayı bağrı yanık, gözü yaşlı annelerin artık sevinç gözyaşları dökmelerini hangi yürek istemez ki…

Türkiye'nin bölgede huzurlu ve güçlü olmasını hangi vatandaşımız istemez ki…

Kürtler için önemi büyük olan Abdullah Öcalan bu barışın mimarlarından biri olarak, Diyarbakır Newroz kutlamalarında tüm bu saydığımız dilekleri ve istekleri bir mektup aracılığı ile dünyayla ve dolayısı ile bizlerle paylaşmadı mı? O zaman diyoruz,

Derler ya ’’Tabiatları gereği dağ başları genellikle dumanlı olur. Nasıl dağ başlarından duman eksik olmazsa, toplumda yüksek mevkilere, makamlara çıkan ve sorumluluk alan kimselerin başında da dert eksik olmaz.

Van Belediye başkanı Bekir Kaya ve arkadaşlarına geçmiş olsun diyorum."

Editör: TE Bilisim