Bir otelde düzenlenen yemeğe Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici, Van Vali yardımcıları Mehmet Özel ve Hakan Alkan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi Fevzi Çutur, Ziraat Bankası Genel Müdür yardımcıları Osman Aslan ve Alpaslan Çakar, Ziraat Bankası Bölüm başkanları Yavuz Yeter ve Peyami Özdilek, Ziraat Bankası Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü H. Seyit Çelik, Ziraat Bankası Van Bölge Yöneticisi Aziz Ercan Yıldızhan, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faruk Alpaslan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı İsmail Say, bazı kurum kuruluş amirleri, işadamları ve Banka şube müdürleri katıldı. Yenilen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Osman Aslan, Van’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

“DAHA FAZLA İSTİHDAM ARAYIŞI İÇERİSİNDEYİZ”

Van’ın kendine has bir güzelliğinin olduğunu ifade eden Aslan, “Bu bizim Van’a ilk ziyaretimiz. Gerçekten neden bu kadar çok geciktik diye çok üzgünüz. Gerçekten Van’ın insanları kendine çeken bir görüntüsü var. Van’ın deprem yaralarını kısa bir sürede sarmış olduğunu gördük” dedi. Ziyaretleri sırasında Van’a bağlı 5 ili gezdiklerini anlatan Aslan, Ziraat Bankası olarak bu olumlu havaya bir katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. 150. yılını kutlayan Ziraat Bankası’nın bu kadim topraklara, bu uygarlığa hizmet etmeyi kendisine borç edindiğini vurgulayan Aslan, “Bu çerçevede her geçen yıl hizmetimizi nasıl ve ne şekilde yukarılara taşıyabiliriz, yatırımcılarımızı ne şekilde destekleyebiliriz ve bu topraklara daha fazla istihdam katmanın arayışları içerisindeyiz” dedi.

“FONLARI YATIRIMCIYA VE İŞADAMLARINA KULLANDIRMAK İSTİYORUZ”


Aslan, son zamanlarda devletin bankaya az borçlanması nedeniyle bankaların geçmişte devlete verdiği borçların azaltarak elindeki fonları yatırımcıya, işadamına ve KOBİ’lere kullandırtma çabası içerisinde olduklarını söyledi. Ziraat Bankası olarak amaçlarının ellerindeki fonları uygun şartlarda, uygun vadelerle iyi bir hizmetle yatırımcılara, işadamlarına kullandırtmak olduğunu dile getiren Aslan, katılımlarından dolayı misafirlerine teşekkür etti.

İSTİHDAMDA CİDDİ KATKI SAĞLANDI


AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, Ramazan ayının tüm Müslümanlara hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu. Ziraat Bankası’nın sadece Türkiye’nin değil dünyanın en itibarlı bankaları arasında yer aldığını vurgulayan Bilici, “Bugün çok güzel koşullarda çiftçilerimiz, hayvan yetiştiricilerimiz ve ziraat odaklı işletmelerimiz Ziraat Bankası’ndan çok uygun şekilde faydalanabilmektedir” dedi. 150 yıllık derin bir geçmişi olan Ziraat Bankası’nın halkıyla bütünleştiğini ve ülkenin hemen hemen her ilçesinde şubesi olduğunu anımsatan Bilici, “Böylelikle de vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmıştır. Yine gençlerimizin istihdamına ciddi manada katkı sağlamıştır. En son Vanlı hemşerilerimizin de içinde bulunduğu 3 bin 265 gencimiz işe alındı” ifadelerini kullandı.

“5 BİN KİŞİ KREDİLERDEN YARALANDI”


Van depreminden sonra hükümetin vermiş olduğu KOSGEB kredilerinde sıkıntıların oluştuğunu da belirten Bilici, “Bizler konuyu milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Sayın Başbakanımıza ilettik. Sayın Başbakanımızda Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile görüşerek gerekli talimatları verdiler. Sonrasında birçok banka üst düzey yetkilisinin katılımı ile işadamlarımızı, esnafımızı bir araya getirdik. Burada KOSGEB ile ilgili sıkıntılar dile getirildi. Ziraat Bankası’nın öncülük ettiği bu çalışmalar neticesinde ilimizde yaklaşık 5 bin esnafımız, işadamımız 30 ila 100 bin arasında değişen kredilerden faydalandılar” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim