ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ / MENDUH ÇALIŞKAN- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Van'daki bir otelde İstanbul ve Ankara'dan gelen iş insanlarıyla bir araya geldi. İsmail Say ile birlikte Van Büyükşehir Belediye Başkanı Necdet Takva’ya da destek olmak üzere Van’a gelen işadamları yerel yönetimlerin kentin geleceği konusundaki önemine vurgu yaparak iki isme verdikleri desteği ilan etti.

"KALKINMANIN LOKOMOTİFİ YEREL YÖNETİMLERDİR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul ve Ankara’dan gelen iş adamlarıyla yaptığı toplantıda ise kalkınmanın, demokrasinin yerelden başladığını belirterek, "Yerel yönetimler liyakat işidir, yerel yönetimler de yönetici çok kritiktir. Şahıs önemlidir, Edremit’te İsmail Bey, Büyükşehir’de Necdet Bey inanıyoruz ki, iş dünyasıyla birlikte çok güzel işler başaracaklar. Her ikisi de iş dünyasından, Van’a bir iş adamı perspektifi ile bakılmasına Van’ın daha çok üretken, istihdam sağlayan, yatırım yapan, ihracat yapan bir il olarak çok daha ön plana çıkacaktır. Yerel yönetimler bu perspektife sahip olmadığı sürece merkezi idare olarak ne yaparsanız yapın bir yere kadardır. Esas kalkınmanın lokomotifi yerel yönetimlerdir. Yerel demokrasi için ve yerel kalkınma için bu iki arkadaşın ve diğer arkadaşlarımızın mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Bingöl Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı olarak bu iki arkadaşımızın arkasında sonuna kadar duracağımızı ifade etmek istiyorum. Seçilmeleri halinde elimizde gelen tüm imkânları tüm gücümüzle yanlarında olacağız. Projelerin gerçekleşmesi içinde tüm destekleri sağlayacağız." şeklinde konuştu.

SAY: YENİ EDREMİT’İN SESİNİ BİRLİKTE VERECEĞİZ

Yeni Edremit’in gür sesini, yeni sesini birlikte vereceklerini aktaran Ak Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İsmail Say, “Binlerce kilometreden zahmet edip Van’a kadar gelen iş insanları, Van’a vefa borcunu ödemek üzere ve öze dönüşe yaşatmak üzere bugün bu meşaleyi burada yakmaya karar verdik.” diye ifade etti.

TAKVA: BU İNSANLAR AYRICALIKLI OLACAK

Toplantıda söz alan Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, Cumhurbaşkanın bu görevi şahsım adına kentin tüccarına, esnafına, yatırımcıya ve sanayiciye verdiğini ifade etti. Takva, “Beni ben yapan bir arka plan vardı. Bu arka plan emekçileri, destekçileri bu insanlardı. Bu nedenle bizim yerel yönetim anlayışımızda bu insanlar mutlaka ayrıcalıklı olacaklardır. Tüccarlar, esnaflar, yatırımcılar ve sanayiciler ister yerel, ister ulusal ister uluslararası bu kentte üstlenecekleri misyon mutlak surette yerel yönetim anlayışımızın ayrıcalıklı bireyleri olacaklar. Yönetim dönemimizde şehrin ticaretini 4 kat arttıracağız. Tüm Dünya’yı Van’a taşıyacağız. Yatırım ortamını iyileştirmesini sağlayacağız. Yatırımların önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Bir yılda 20 bin genç insanımız olmak üzere iş imkânı yaratacağız. Bu minimum rakamlar projelerimiz bunun çok daha üstünde bir istihdam olanağı sağlıyor. Kent yoksulluğu ve istihdam meselesini mutlaka bu kentin gündeminde çıkaracağız.” dedi.

“GİRİŞİMCİ VE KÜMELENME BİZİM KALKINMAMIZIN ÖN KOŞULUDUR”

Takva, ‘İş Aramayın, İş Kurun’ sloganıyla bir perspektif oluşturduklarını işaret etti. Takva, “Maaş üretenlerin sayısını arttıracağız. Maaş alanların sayısını azaltacağız. Girişimci ve kümelenme bizim kalkınmamızın ön koşuludur. Bu kavramları pradize edeceğiz.” diye konuştu.

HATUNOĞLU: KARGAŞANIN OLDUĞU BİR YERDE SİZ YATIRIMI SAĞLAYAMAZSINIZ

İstanbul’daki iş adamlarını temsilen konuşan Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu, Dışarda bulunan Vanlı iş adamları olarak memleketin kalkınması, gelişmesi, büyümesi ve istihdam sağlanması noktasında teşviklerde bulunduklarını ifade etti. Hatunoğlu, “Teşviklerde bulunurken şunu da unutmamız gerekiyor. Sermaye ürkektir, ürkek sermayeleri de çekmekte bizim adımıza zordur. Kargaşanın olduğu bir yerde siz yatırımı sağlayamazsınız. Bizler şöyle düşünüyoruz, eğer Van kalkınmasını gerçekleştirirse, sanayileşme ve üretim noktasında gerekli adımları atarsa, birincisi göçün önüne geçme durumunu geçekleştirmiş oluruz. İkincisi, Türkiye’nin kalkınmasına sadece bireylerin değil, toplumunda aynı şekilde kalkınmasına fayda sağlamış oluruz. Biz Van’da oluşacak huzur ortamında İsmail Say ve Necdet Takva gibi liyakat insanımızın tercih noktasında Van’ın yerel yönetimleri ile ilgili görev verildiği takdirde bu sermayelerin buraya taşınması noktasında daha hızlı olacağını düşünüyoruz. Bu sebeple de Edremit Bölgesi turizme açık olması hasebiyle de üyemiz Murat Çevik beyin bu noktada beş yıldızlı bir otel yatırımı ile ilgili burada bulunmaktadır.” diye ifade etti.

“YEREL YÖNETİMLERİN KALKINMASI NOKTASINDA İSİMLER ÇOK ÖNEMLİDİR”

Ak Parti’nin Van’da tercih etmiş olduğu isimler, işin liyakati ve ehliyeti noktasında önemli olduğuna işaret eden Hatunoğlu, “Kendileri bir siyasi veya bürokrasi olmadığı, iş dünyasının içerisinden gelmesi hasebiyle de tercih noktasında önemlidir. Bizler bu şehrin çocuklarıyız. Ne olursa olsun, insanların farklı düşünceleri olabilir. Farklılıklar arz edebilir ki, bu farklılıklar bizim zenginliklerimizdir. Ama yerel yönetimlerin kalkınması noktasında isimler çok önemlidir. Bu noktada biz bu isimlere değer veriyoruz. Bunu buradan arz etmek isterim.” dedi.

İŞTE YAPILAN VE YAPILMASI PLANLANAN YATIRIMLAR

Yatırımları netleşen ve yatırımlara değinen Hatunoğlu, “Erciş’te 25 milyonluk yatırım yap-işlet-devret modeli ile kazandırmış durumda, 300 kişilik Yıldız Tekstil yatırımını Van’a getireceğiz. MAS İlaç Holding’in ilaç fabrikası ile ilgili anlaşmaları tamamladık. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde Van’a getirip yer temini görüşmelerimiz olacak. Van TAT ile VİŞAD ile görüşmeleri var, Van’ın bir markasını oluşturulup üretimini de Van’da yapmak kaydıyla görüşmelerimiz devam ediyor. İran’da bir firmayı Van’a getiriyoruz, anlaşma yapıldı. El sıkışıldı, imzalar atıldı. Safir International, Güneş Enerjisi ve eğitim alanını yatırımlarını yapmak üzere Nisan ayında sizler bir araya geleceğiz.” diye konuştu.

ÇEVİK: EDREMİT’TEKİ PROJEMİZİ FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ

Edremit İlçesi’nde en az 150 kişinin istihdam edileceği 5 yıldızlı otel yapmak istediklerini belirten İş Adamı Murat Çevik, “Yaklaşık 8 ay önce Edremit yolu üzerinde bir arsa aldık. Projemiz hazır, mimarımız yanımızda bulunuyor. Üzerinde çalışıyoruz. Van’a ve Edremit’e yakışır bir mekân kazandıracağız. Edremit’teki projemizi faaliyete geçireceğiz. Bir iş adamı olarak belediyeciliğin hükümet tarafından kazanılmasını, özellikle Van’daki merkez ve ilçelerini hükümet kimde ise onların kazanmasını istiyorum. Yatırım gelmesi adına bunu önemsiyorum. Belediyecilikte hiçbir şekilde ideolojiye bakmadan kesinlikle kişiye bakmak lazım. İş insanı olarak Van’da İsmail beye ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza elimizden maddi ve manevi ne gelirse yapmaya hazırız. Yapacağımız yatırımı da onların şahsına ve sizlere yapmaya söz veriyorum.” dedi. Toplantı soru-cevap kısmı ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim