Van'da 2011 yılında meydana gelen iki depremin ardından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında işe alınan ve bir süre önce işlerine son verilen İş-Kur elemanları, yine Ankara’ya gideceklerini belirttiler. 
İpekyolu Caddesi üzerinde bir araya gelen İş-Kur elemanları adına açıklamalarda bulunan Toplum Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, aralarında seçtikleri 2 kişiyi sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a iletmek üzere tekrar Ankara’ya göndereceklerini söyledi. Altın, 2011’de yaşanan iki büyük depremi hatırlatarak, “Depremin üzerinden 6 yıl geçti ve bizler 6 yıldır bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu süreçte birçok görüşmemiz oldu. Defalarca vaatler verilmiş ama bu arkadaşlarımız 11 aydır işten ayrılmışlar, evlerine ekmek götüremiyor ve çocuklarını okullara gönderemiyorlar. 6 yıllık süreç içerisinde 83 defadır heyet olarak Ankara’ya gidiyoruz. 126 defa dilekçe verdik. Bugüne kadar 7 defa başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere dönemin Başbakanı Sayın Davutoğlu ve şimdiki Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Beyefendi ile görüşmelerimiz olmuş ve hepsi de kararlı bir şekilde bu insanların mağdur edilmeyeceğini belirtmişlerdir. Bizler bunu defalarca basına da taşıdık, ama maalesef bizler Van’a geldiğimizde önümüze farklı engeller çıkarılmaktadır” dedi.
15 Temmuz darbe kalkışmasında meydanlarda olduklarını da belirten Altın, “Bizim davamız ilk günden bu yana ekmektir. Dün de böyleydi, yarın da böyle olacak. Bizler şu an Ankara’ya yine heyet olarak gideceğiz ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşmaya çalışacağız. Kendisine tekrar mağduriyetimizi anlatacağız. Umut ediyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız bu mağduriyetimizi göz önünde bulundurarak bu insanlara kalkıcı bir çözüm bulacak ve bizler de güler yüzle müjdeli haberle Van’a döneceğiz. Eğer Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza ulaşamazsak, ikinci planımızda ya burada ya da Ankara’da ölüm orucuna oturacağız ve hayatımıza son vereceğiz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı” diye konuştu.
Maşallah Türkan adlı işçi ise, mağdur olduklarını ve kendilerine çözüm üretilmesi gerektiğini ifade etti.
Açıklamanın ardından belirlenen iki kişi, Ankara’ya göndermek üzere Ferit Melen Havalimanından Ankara’ya uğurlandı.

Editör: TE Bilisim