İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser beraberlerindeki Belediye Meclis Üyeleri ve Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır ile birlikte işlerine son verilen İş-Kur çalışanlarıyla ile iftar yemeğinde bir araya geldiler. Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından 'Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) tarafından işe alınan 7 bin 286 işçi işlerine son verilmesinin ardından Feqîyê Teyran parkında yürüttükleri eyleme kararlı bir şekilde devam ediyorlar. Ramazanın gelmesi ile birlikte dönüşümlü eylemlerini sürdüren İŞ-KUR işçileri için İpekyolu Belediyesi tarafından iftar yemeği düzenlendi. Destek amaçlı düzenlen iftar yemeğine İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser katıldı. Feqîyê Teyran Parkında düzenlen İftar yemeği kaldırım üzerinde açılan yer sofralarında yapıldı.

İftar yemeğinin ardından uzun bir süre İŞ-KUR işçileri ile muhabbet eden Eş Başkanlar bu sorunun BDP Van Millet Vekilleri tarafından meclis gündemine taşındığı bilgisini verdi. İŞ-KUR işçilerinin sorunları, hükümetin dönemsel politikalarının bir ürünü olduğunu dile getiren Eş Başkan Aygül Bidav “Türkiye'nin birçok yerinde İŞ-KUR mağduru vatandaşımız var. Sadece Van’da sırf deprem sonrası tepkilere maruz kalmamak için 7 bin işçi İŞ-KUR kapsamında işe alınmış ve kurumlara dağıtılmış. Bu insanlara hiçbir güvence sağlanmadan işe alıyorsunuz, sonra bu insanları birden ortada bırakıyorsunuz. Bu insanlar bu süre zarfında bu işe güvenerek hayatlarında bir düzen kuruyor, hayatını şekillendiriyor, borca giriyorlar. Hükümet bu şekilde daha kötü bir şeye neden oluyor. Türkiye’deki işsizliğe kalıcı çözümler bulunması lazım. İŞ-KUR bu şekilde insanlarda hayal kırıklığı yaratmaktan öteye gidemez. Sorunları çözen değil, sorunlara bir yenisini ekleyen kurum haline geliyor.” dedi.

İŞ-KUR işçileri için düzenlenen iftar yemeğinde konuşan işçiler Eş Başkanların ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, İşlerine son verilen 7 bin 286 işçinin mağduriyetlerine çözüm bulunamaması halinde yakın çevreleri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimlerini protesto ederek seçimde oy kullanmayacaklarını dile getirdiler.

Editör: TE Bilisim