Özalp ilçesinde, Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında işe alınacak 75 kişi için noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

 

Özalp Belediyesinde 9 ay istihdam edilecek 75 kişilik kontenjan için 148 kişi başvurdu. İşe alınacakların belirlenmesi için Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda noter huzurunda kura çekildi. Kura çekiminde isimleri çıkan 75 kişi, işe kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

 

BAŞKALE'DE KURA ÇEKİMİ

Van’ın Başkale Belediyesinde çalıştırılmak üzere alınacak geçici personeller için kura çekimi yapıldı.

 

İş-Kur Van İl Müdürlüğü ve Başkale Belediye Başkanlığı tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, belediye bünyesinde çalıştırılmak üzere 50 geçici işçinin alımı noter huzurunda yapılan kura ile belirlendi. Başkale Yatılı Bölge Ortaokulunun konferans salonunda yapılan kura çekiminde, 121 başvurudan 50 asil kişi noter huzurunda belirlendi. Kura sonunda açıklamada bulunan işçiler, daha önceki yıllara nazaran adil bir kura çekimi olduğunu söylediler.

 

İPEKYOLU BELEDİYESİNDEN İSTİHDAMA DESTEK

Van’ın İpekyolu Belediyesi, istihdam edeceği 140 kişiyi kurayla belirledi.

İpekyolu Belediyesinden yapılan açıklamada, istihdam edilmek üzere gerekli şartları taşıyan ve İş-Kur'a müracaat eden 657 başvuru sahibi içerisinden işe başlayacak 140 kişi için noter huzurunda kamera kaydı ile kura çekimi yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Toplum Yararına Program (TYP) dâhilinde sürdürülen çalışma ile 140 kişi, 6 ay süre ile İpekyolu Belediyesinde istihdam edilecektir” denildi. (İHA - AA)

Editör: TE Bilisim